Junioři stoprocentní

V sobotu 11. 1. 2014 odehráli své zápasy ve Strakonicích zástupci z kategorie Juniorů, kteří vyrazili na tento turnaj bez trenéra, kvůli jeho účasti na ligovém utkání A- týmu v Náchodě. Jeho role se ujal Hynek Pátý. Junioři oba své zápasy zvládli a poskočili na třetí místo druholigové tabulky.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Strakonice 5:3 (3:2, 0:0, 2:1)

První zápas odehráli proti domácímu týmu FBC Strakonice, kterému náleží předposlední místo v tabulce. Kvůli této skutečnosti to neměl být nijak těžký zápas, ale domácí dokázali překvapit. Hned na začátku druhé minuty utkání (1:01) se Pavlu Formánkovi za asistence Vojtěcha Rybky podařilo vstřelit úvodní branku zápasu. Domácí na sebe nedali dlouho čekat a v čase 1:27 Strakonice vyrovnali. Štíři měli spoustu šancí, ale proměnit se povedla až Vojtěchu Rybkovi v čase 10:15 po dorážce střely Petra Miky. Strakonice zabrali a v čase 12:32 po úniku dvou hráčů opět vyrovnávají při vlastním oslabení. První třetinu zakončil gólově v čase 14:28 Pavel Formánek po přihrávce od Michala Mušky. Stav na konci 1. třetiny: 3:2 ve prospěch Štírů. Ve druhé třetině se hrál vyrovnaný florbal a tak nepadla ani jedna branka. O druhé pauze se domácí „hecli“ a po 1 minutě a 35 sekundách třetí části opět při vlastním oslabení z úniku dvou hráčů vyrovnávají a snaží si udržet šanci na vítězství. Po necelé minutě v čase 2:30 třetí části jim tuto možnost zkomplikoval vyrovnáním Michal Mojžíš za pomoci Matěje Krajčoviče a nakonec definitivně zhatili v šesté minutě (5:10) Miroslav Joza s Michalem Muškou (A). Po této trefě už se nic důležitého, co by tento zápas zdramatizovalo, nestalo. Konečný stav utkání: 5:3.

FBC Štíři České Budějovice – Hippos Žďár nad Sázavou 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)

Druhý zápas junioři odehráli proti poslednímu celku Hippos Žďár n/S. V první minutě Hippos drželi Štíry v zajetí v jejich třetině. Po přesunu hry na soupeřovu polovinu trefil Pavel Formánek zpoza brány dobře nastavenou čepel Petra Miky a ten poslal míček do soupeřovy sítě. V čase 6:45 se Pavel Formánek opět angažoval, když po asistenci Vojtěcha Rybky vstřelil gól. Ke konci první třetiny (12:01) ještě ukázal, jak umí dát gól Michal Muška, kterému poslal míček Michal Semotán. Stav 3:0 pro Štíry po první třetině. Ve druhé třetině se nic zajímavého až na pár parádních zákroků Davida Koše nestalo. Na začátku třetí části Štíři poslali do branky Martina Slámu. V čase 4:32 vstřelili Hippos svůj první a v čase 11:35 svůj druhý, kontaktní, gól. Všichni hráči už byli vyčerpáni a tak byli rádi, že se jim podařilo výsledek udržet i při soupeřově konečném power play. Utkání skončilo výhrou Štírů 3:2.

Po těchto utkáních se tým juniorů nachází třetí v tabulce jen o bod za druhým Náchodem.

Napsat komentář