Áčko porazili Jablonec 9:6

Poslední zápas kalendářního roku odehráli před domácími diváky českobudějovičtí florbalisté. V rámci patnáctého kola Národní ligy si Štíři ve Sportovní hale poradili s Jabloncem 9:6 a potvrdili tak třetí pozici v tabulce. Utkání se bodově povedlo domácímu Havelkovi, který zkompletoval hattrick a připsal si dvě asistence.

Štíři České Budějovice – Jablonec nad Nisou 9:6 (4:2, 3:2, 2:2)

Hned po úvodním hvizdu Štíři drželi balónek a snažili se dobývat obranou polovinu hostů. V polovině druhé minuty se to poprvé povedlo Havelkovi. V pravý čas si seběhl na střed, kam dostal přihrávku od Melíška, a překonal Javůrka. Hosté čekali na chyby domácí obrany v rozehrávce. A hned tu první Jablonec potrestal. Slepička za brankou ztratil míček a hostující Měkota už měl snadnou práci najít lídra kanadského bodování Sekyru. V sedmé minutě si duo Havelka – Melíšek role prohodilo. Havelka našel na středu před hostujícím brankářem Melíška, který vrátil Štírům hubené vedení 2:1. Hostující Sekyra ale opět zavelel k vyrovnání. Ve 12. minutě dostal přesnou přihrávku k pravému mantinelu a překonal domácího Koše. Nerozhodný stav netrval ani minutu – domácí Slepička na polovině hřiště natáhl ke střele, která skončila vedle pravé tyčky hostující branky – 3:2. V závěru se ještě v přesilové hře prosadil Zavacký, který dorazil střelu Žáčka.  I vstup do druhého dějství se Štírům povedl. Na konci 22. minuty se prosadil Froněk. I druhou početní výhodu domácí využili. Jurčíkova tvrdá střela se od zadního mantinelu odrazila až k Hrdému, který už neměl problém skórovat – 6:2. Poté domácí polevili a zejména obrana začala dělat hrubé chyby. Jablonečtí zkorigovali ve 26. minutě, kdy se prosadil Hujer. Čtyřbrankové vedení vrátilo domácím opět duo Havelka – Melíšek, které předvedlo ukázkovou akci po mantinelu, kterou zakončil Havelka. Hosté ale dostali další možnost zkorigovat. Nepozornost domácí obrany potrestal Měkota – 7:4. Do konce prostřední části Štíři zavřeli hosty na obrané polovině a dobývali hostující branku. Největší šanci minutu a půl před druhou sirénou Kudláček, ale jeho střelu Javůrek vyrazil helmou. Další chybu domácích obránců za brankou brankáře Koše využil opět Sekyra, který zkompletoval hattrick a dotáhl Jablonec pouze na rozdíl dvou branek. Tlak domácích na útočné polovině vyústil v branku ve 43. minutě, kdy se z poloviny hřiště trefil Malý – 8:5. Jablonečtí se snažili dotáhnout tříbrankový náskok Štírů. Nejdříve dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci a následně podržel domácí brankář Koše. Dvě minuty před koncem hosté hráli power-play, při které, ale domácího brankáře neohrozili. Naopak do prázdné branky zkompletoval hattrick Havelka a pojistil výhru Jihočechů. Tři vteřiny před koncem zkorigovali domácí v přesilové hře na konečných 9:6.

Komentář trenéra domácích Jiřího Kratochvíla: „Zasloužené vítězství. Celý zápas jsme měli pod kontrolou. Mrzí mě, pouze laxní výkon v obraně z čehož vyplynulo šest inkasovaných branek. Je radost hrát se soupeřem, který není zákeřný. Děkujeme za zápas.“

Jihočeši si tak připsali důležitou výhru a potvrdili medailové pozice v Národní lize. Štíry čeká ještě jedno utkání před vánoční pauzou. V sobotu se od 19:00 utkají na půdě předposlední Plzně.

Štíři České Budějovice – Jablonec nad Nisou 9:6. Branky a nahrávky:  2. Havelka (Melíšek), 7. Melíšek (Havelka), 13. Slepička (Froněk), 20. Zavacký (Žáček), 22. Froněk (Havelka), 25. Hrdý (Jurčík), 29. Havelka (Melíšek), 43. Malý (Tomšíček), 58. Havelka (Melíšek) – 5. Sekyra (Měkota), 12. Sekyra (Král), 26. Hujer, 30. Měkota (Hujer), 41. Sekyra, 60. Král (Schlindenbuch). Rozhodčí: M. Ležák, L. Ležák. Vyloučení:2:2. Využití: 2:1. Diváků: 53. Třetiny: 4:2, 3:2, 2:2.

Napsat komentář