Starší žáci opět porazili Meťák

V neděli 7. 12. čekali starší žáky další dva zápasy Jihočeské ligy. Nejprve se v českobudějovickém derby postavili Meťáku a poté je čekal prestižní zápas se suverénem soutěže z Tábora.

FBC Štíři České Budějovice – Meťák ČB 11:9

Štíři vstoupili do zápasu aktivně a již v první minutě otevřel skóre utkání mladší žák Zeman. Soupeř pak sice vyrovnal, ale Štíři první třetinu ovládli poměrem 4:2. Ve druhé třetině ale Štíři polevili a nechali soupeře dotáhnout na rozdíl jediné branky. Pasivita Štírů pokračovala i na začátku třetí třetiny a soupeř skóre otočil – 5:6. Poté ale konečně Štíři zabrali a během chvíle otočili zápas na 10:6 a 11:7. V poslední minutě si ale vzala obrana Štírů volno a dvakrát zbytečně inkasovala.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Je to tak celou sezonu. Když hrajeme naplno, tak soupeře drtíme, ale pak polevíme a necháme soupeře dotáhnout. Rozhodně jsme si měli závěr zápasu lépe pohlídat a vyhrát větším brankovým rozdílem.“

FBC Štíři České Budějovice – FBK Tábor 3:9

Tábor, který ještě neztratil ani bod, vstoupil do utkání lépe a v páté minutě vedl 2:0. Štíři ale soupeři dokázali vzdorovat a hra byla vyrovnaná. Bohužel laciné chyby v obraně rozhodly o tom, že skóre po první periodě bylo 1:5. V dalších dvou třetinách si již Štíři dokázali vypracovat i několik velmi slibných gólových příležitostí, ale v koncovce častokrát selhávali, když dvakrát nedokázali usměrnit míček ani do prázdné branky. Sami naopak několik branek Táboru nabídli. Skóre zápasu se tak zastavilo na 3:9.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „Hráli jsme dobře, ale brzdily nás laciné góly a neproměňování šancí. Soupeře jsme tak mohli potrápit mnohem víc.“

Napsat komentář