Áčko porazilo vedoucí Chomutov

Vzestupnou formu potvrdili českobudějovičtí florbalisté v pátém kole Národní ligy. Na své palubovce přivítali vedoucí celek z Chomutova. Bojovný zápas plný osobních soubojů zvládli lépe domácí Štíři, kteří díky skvělé třetí třetině porazili Severočechy 6:4 a připsali si důležité body do tabulky. Momentálně figurují na páté příčce.

„Připsali jsme si třetí výhru v řadě a po úvodních dvou porážkách se nám vrací sebevědomí,“ zhodnotil trenér Štírů jiří Kratochvíl.

Domácí do zápasu nevstoupili dobře. Hned v prvních minutách na gólmana Kunsta létala jedna střela za druhou. A ujala se ta na konci druhé minuty, kdy ho propálil hostující Šarša. Štíři se po inkasované brance oklepali a začali hrozit z nebezpečných brejků, s kterými chomutovská obrana měla velké problémy. Ve 14. minutě se v přečíslení po nahrávce Froňka prosadil Malý. Domácí se dostali do tempa a do konce třetiny okupovali polovinu Severočechů. Tlak však Jihočeši v gól nepřetavili. Po první siréně byl stav nerozhodný 1:1.

V aktivní hře pokračovali Štíři i na začátku druhé třetiny. Obrovské šance spálili Měřička s Havelkou. Až ve 25. minutě se po standartní situaci prosadil obránce Slepička a poslal Štíry poprvé do vedení. Hosté hru uklidnili, ale jejich střely z větší vzdálenosti končili u skvěle chytajícího Kunsta. Po vyloučení domácího Staňka hráli chomutovští první přesilovou hru, kterou devět vteřin před koncem přesnou střelou do horního rohu zužitkoval Chocholoušek a vyrovnal na 2:2. V závěru druhé periody si našel před Kunstem míček Fiala a pohodlně zavěsil – 2:3.

Výborný pohyb a koncentrovaný výkon předvedli domácí florbalisté v závěrečné dvacetiminutovce. Vyrovnání na 3:3 zařídil Žáček, který ve 47. minutě vymetl pavučinu v horním rohu Burdovy branky. Radost domácích netrvala dlouho. O necelou minutu později nechali domácí obránci utéct Fialu a ten s přehledem překonal Kunsta – 3:4. Závěrečných pět minut však patřilo domácím. V 56. minutě vyrovnal Hejplík a vedení Štírům vrátil Malý, který v brejku po fantastickém vysunutí od Měřičky „vykoupal“ hostujícího brankáře a zakončil bekendem do prázdné. Chomutov si vzal time-out a odvolal gólmana. Následnou power-play ale nevyužil. Naopak Malý 21 vteřin před závěrečným hvizdem dovezl míček až do prázdné brány a zkompletoval hattrick.

„Po gólu na 2:1 jsme zbytečně znervóznili a vypadli z rytmu. Naštěstí ve třetí třetině se nám podařilo zkoncentrovat a dovedli jsme zápas k vítězství. Myslím, že jsme si ho zasloužili,“ doplnil Kratochvíl.

V sobotu hrají Štíři v Kadani, která je jen o bod před nimi. „Bude to další těžký zápas,“ předpokládá Kratochvíl.

Napsat komentář