Oslabené juniorky na soupeřky nestačily

V neděli 12.10 se sešel tým juniorek ve sportovní hale v Českých Budějovicích, tedy na domácí půdě. V prvním zápase se utkaly s týmem Mladých Nadějí a následně s Táborem.

FBC Štíři – SK Mladých Nadějí   0:5

Začátek první třetiny probíhal spíše na straně hostů. Štírky se snažily plnit veškeré pokyny, ale i přesto, že se hrálo více na polovině soupeře, kde štírky měli nespočet šancí, nezakončili do branky soupeřek. I na počet střel dominovaly hráčky Týna.

V páté minutě se podařilo prolomit štírskou obranu a Naděje se dostávají do vedení.

Hned na začátku druhé třetiny přišel rychlý gól a Štírky ztrácely dvě branky. Nálada na střídačce se nezměnila a Štírky se naopak snažily více vyhecovat a jít do všeho naplno. Na začátku páté minuty vsítily Naděje potřetí.

Po druhé třetině už byla znát únava. Tým holek se sešel díky zraněním a nemocem v poměrně malém počtu, a to 8+1.

Ve třetí minutě poslední třetiny přidal Týn ještě jednu branku a v sedmé minutě si Štírky vyzkoušely oslabení, které velmi dobře ubránily, že se Týnu skoro nepodařilo vystřelit.

V poslední minutě Týn upravuje gólovou nadílku už na 5:0 a tímto rozdílem končí i zápas.

Sestava: Faltusová (G), Holmanová, Řezníčková, Malátová, Šrámková, Tušlová, Trendová, Kozáková, Kupská.

1.FBK Tábor – FBC Štíři 3:2

Do druhého zápasu vstupovaly juniorky s velkým očekáváním a respektem, jelikož Tábor v loňské sezoně hodně vynikal. Nicméně nejdůležitější bylo, nehodnotit soupeře a soustředit se na sebe, což si holky i opakovaly před zápasem.

První třetina byla poměrně vyrovnaná, hra se přelévala z jedné části hřiště na druhou, ale štěstí se přiklonilo více k Táboru a třetina skončila za stavu 1:0. Štírky si opět vyzkoušely bránit oslabení, které zvládly.

Ve druhé třetině probíhala hra opět stejně a ani jednomu z týmů se nedařilo zakončovat.

Během osmé minuty přišel gól a Tábor se dostal do dvoubodového náskoku. Během několika vteřin byla vyloučena hráčka Tábora a Štírky si tak vyzkoušely přesilovou hru, při které hned ze standardní situace otevírá gólový učet štírek Faltusová.

Dlouho nenechala čekat ani Holmanová a po nahrávce Tušlové šťastně vyrovnává na 2:2.

S tímto vyrovnaným stavem tak vstoupily holky do třetí třetiny, ke konci značně docházeli Štírkám síly a soupeř začínal být nebezpečný. Tři minuty před koncem dosáhl branky. V poslední minutě měla vyrovnání na hokejce Trendová, ale bohužel stav se již nezměnil. Sestava: Kozáková (G), Holmanová (1+0), Řezníčková, Malátová, Šrámková, Tušlová (0+2), Trendová, Faltusová (1+0), Kupská.

Komentář trenéra Novotného: Podobné jako první turnaj. Chyběla kvůli nemoci či zraněním jedna celá lajna. Zároveň když nevystřelíš, tak zkrátka gól nedáš. Bohužel marodka se rozrostla o další hráčku. 

Napsat komentář