Áčko postupuje do semifinále!

O uplynulém víkendu vyrazilo áčko k pokračování čtvrtfinálové série do Králova Dvora.

V sobotním utkání se od začátku hrálo nervózně a na obou týmech byla znát důležitost zápasu. Šance byli k vidění na obou stranách. Jako první se prosazují v 19. minutě domácí a během 13 sekund se dostávají do vedení 2:0.

V 7. minutě druhé periody dostávají Jihočeši pětiminutovou početní výhodu. Štírům se v přesilové hře nedaří vůbec nic a domácí v klidu brání.  Po druhé třetině byl stav stále 2:0 pro domácí.

Krátce po začátku poslední třetiny domácí hráči opět faulují a Štíři dostávají další početní výhodu. Jejich dnešního zmaru využijí domácí, kteří po chybě v obraně zvyšují na 3:0. V 52. minutě při ponechané výhodě snižuje díky důrazu na brankovišti Havelka. Po pár minutách hry se prosazují opět domácí a jdou do vedení 4:1. Dvě minuty před koncem zápasu využijí hráči z Králova Dvora přesilovou hru a upravují na konečných 5:1.

Komentář trenéra hostů Lukáše Malého: S jedním gólem se vyhrát nedá, jinak celkem dobrý, vyrovnaný zápas. Některé věci jsme ovlivnit nemohli, věřím, že zítra budeme lepší a vyhrajeme.

 

 

 

Nedělní zápas začal opět lépe pro domácí, kteří se radovali již ve 41 sekundě zápasu. Štíři ovšem rychle odpovídají. Do uniku se dostal navrátilec do sestavy Froněk a zkušeně zavěsil mezi nohy domácího brankáře. V deváté minutě minutě po aktivitě v útočném pásmu se prosazuje Procházka a otáčí stav zápasu. V 10. minutě se před brankou nejlépe zorientoval Malý a zvýšil na 3:1. V 17. minutě domácí snižují na 2:3 z jejich pohledu. Dvě minuty před koncem Hanák dorazil míček za domácí brankáře a zvýšil na rozdíl dvou branek.

Ve třetí minutě druhé periody domácí hráč usedá na trestnou lavici. V přesilové hře vzal tíhu odpovědnosti na sebe Procházka a zvýšil na 5:2. Štíři byli stále aktivnější než domácí celek. Aktivitu zužitkoval ve 32. minutě Štěpka. Šest minut poté přidal sedmý gól Malý. Procházka měl z gólu takovou radost, až si vysloužil od rozhodčích 2+10. Domácí tým z následné přesilové hry potřetí překonal Macka. Druhá perioda končí za stavu 7:3 pro Jihočechy.

Třetí periodu začal domácí tým podle očekávání tlakem a touhou po vyrovnání. Svůj tlak domácí zužitkovali v 6. minutě a snížili na 4:7. Tlak domácích trval i nadále Jihočeši však skvěle bránili. Jejich obranu prostřelili domácí v 53. minutě. Více Štíři domácím nedovolili a mohli se radovat z postupu do semifinále, kde je  čeká nepříjemný soupeř z Kadaně.

Komentář trenéra hostů Lukáše Malého druhá část: Jsme rádi, že soupeř hrál celou dobu fér a série proběhla v klidu. Za to soupeři děkujeme, nyní pokud dobře rozumíme předpisům, tak nás čeká soupeř, který bude hrát tvrdě a zákeřně, budem se musit vyrovnat s touto nepříjemnou hrou. Ještě jednou díky všem za tuto sérii

 

Semifinálová série startuje tento víkend ve Sportovní hale v Českých Budějovicích.