Béčko dorostu získalo v kaplici pouze bod

FBC Spartak Kaplice – FBC Štíři Č. Budějovice B 6:4 (3:0, 0:3, 3:1)

První třetinu jsme prospali, všude jsme byli pozdě a výsledkem byly tři góly v naší síti. Zlepšený výkon ve druhé třetině a srovnání stavu na 3:3, když se postupně trefili Hloušek, Matys a Bláha. Klíčové momenty ve třetí třetině – na konci první minuty je vyloučen Brzobohatý za blokování hole, toto oslabení jsme sehráli velmi dobře, soupeři jsme nedovolili vůbec nic, navíc Gucko ve vlastním oslabení poslal Štíry do vedení. V polovině třetí třetiny bylo srovnáno, vzápětí Gucko zpracoval míček hlavou, a při následné přesilovce při nás stáli všichni svatí, protože soupeř třikrát trefil brankovou konstrukci a jednou soupeř nedokázal dopravit míček do prázdné branky (z tohoto pohledu je nakonec vítězství Kaplice zasloužené). 28 vteřin před koncem si bere Kaplice time-out, oba týmy chtějí strhnout vítězství na svoji stranu, ale Štíři se vrhají do ofenzívy až příliš bezhlavě a 12 vteřin před koncem střílí Kaplice z rychlého protiútoku vítězný gól. Následuje time-out Štírů a snaha pokusit se o malý zázrak při hře bez brankaře. 5 vteřin před koncem Štíři inkasují podruhé do prázdné branky.

FBC Štíři Č. Budějovice B – SK Meťák Č. Budějovice 4:4 (0:1, 2:2, 2:1)

V první třetině jsme měli výraznou herní i střeleckou převahu, ale skóroval pouze soupeř. Druhá třetina pokračovala v podobném duchu. Zatímco soupeř dvakrát skóroval, Štíři se ne a ne trefit, takže v 10. minutě druhé třetiny byl stav 0:3. Teprve potom se trefil v přesilovce Němec, a ještě před koncem druhé třetiny potrestal hrubku soupeře v rozehrávce Hůrka. Ve třetí třetině konečně zlomil Gucko střelecké prokletí (v prvních dvou třetinách spálil několik tutovek) a dvěma góly otočil skóre ve prospěch Štírů. Z vedení se ale Štíři radovali jen něco málo přes minutu. V závěru měli Štíři možnost překlopit vítězství na svou stranu, když jeden z hráčů soupeře vstoupil do malého brankoviště. Tresné střílení ale Bláha neproměnil a v následné přesilovce trefil Němec pouze břevno. Konec zápasu se odehrával převážně na polovině soupeře, ale skóre už se nezměnilo.

Sestava Štírů: Ernst – Sekyrka, Procházková, Hloušek, Matys, Motz, Brzobohatý, Němec, Bláha, Gucko, Hůrka.

Celkové hodnocení: V prvním zápase jsme o lepší výsledek připravili špatnou první třetinou a naivitou v závěru zápasu, ve druhé jsme doplatili na neproměňování šancí.

Jiří Čížek, trenér dorostu