Áčko překvapilo Kladno a slaví první body

V sobotu zavítalo na Jih Čech ambiciózní Kladno. Jihočeši předvedli bojovný a zodpovědný výkon a po zásluze si připsali první letošní body.

Od prvních minut zápasu kontrolovalo Kladno míček a diktovalo tempo hry. V 7. minutě zužitkovali hostí svoji převahu a šli do vedení. Štíři si dokázali vytvořit několik slibných příležitostí, jenže žádná ze střel neskončila mezi třemi tyčemi. Ve 13. minutě dostalo Kladno výhodu v podobě přesilové hry, kterou ovšem domácí skvěle odbránili a skóre se nezměnilo.
Do druhé vstoupili lépe Štíři a ve 3. minutě vyrovnal Drobiš. Bohužel pro domácí fanoušky Kladno odpovědělo rychlým gólem a Štíři znovu ztráceli. Krátce po polovině hry využil Králík svůj únik a bylo opět srovnáno. Minutu před koncem druhé třetiny se z útočného roku skvěle vymotal Řezník a poslal Štíry do vedení.
V 5. minutě třetí třetiny Štíři zásluhou Měřičky odskočili do dvoubrankového vedení. Kladnu se tento stav samozřejmě nelíbil a hnali se vyrovnáním. Všechny jejich pokusy však končili na tělech domácích hráčů nebo na skvělém Kulhanovi. V 54. minutě poslali rozhodčí domácí hráče do oslabení a Kladnu se naskytla velká příležitost ke skórování. Českobudějovičtí hráči zvládli i druhé oslabení na výbornou a dál drželi vedení. V čase 58:41 se Kladno přeci jen dočkalo vytoužené branky. Závěrečný tlak již Štíři zvládli a mohli se radovat z vítězství nad velkým favoritem.

Komentář trenéra Lukáše Malého: „K dnešní výhře nás dovedl zodpovědný výkon a výborně ubráněná oslabení. Soupeř byl sice více na míčku, ale my jsme mu nic nedovolili, naopak jsme byli schopní využívat šance. Mám radost, že se naše výkony postupně zlepšují.“

2019-09-28 FBC Štíři A /1LM 4K Kanonýři Kladno