Junioři: 15 gólů na body nestačilo

Dvěma zápasy se junioři představili o víkendu na domácí palubovce. Se dvěma těžkými soupeři z Prahy – Black Angels a Prague Tigers – sehráli vyrovnané partie, ale na první bod v kvalifikaci Celostátní ligy juniorů zatím stále čekají.
Sobotní utkání s Black Angels v českobudějovické sportovní hale nabídlo ofenzivní hody. Štíři zaskočili favorizovaného soupeře aktivní a bojovnou hrou a ještě po dvou třetinách vedli 7:4. Pražané ovšem zkraje třetího dějství srovnali skóre a začala přetahovaná o výsledek. V ní byli nakonec úspěšnější hosté a zvítězili 12:9.
„Rozhodla naše špatná přesilovka za stavu 9:8 pro nás. Místo abychom navýšili vedení jsme dvakrát inkasovali a z těžkého direktu už jsme se nesebrali. Soupeř prokázal své zkušenosti a individuální kvalitu, my naopak zkušenosti teprve sbíráme. A tohle byla cenná lekce,“ uvedl trenér juniorů Jiří Kratochvíl.

V neděli přijel na jih Čech tým Prague Tigers. Také s tímto soupeřem hráli Štíři do poloviny utkání vyrovnaně, ale špatná organizace obranné hry dovolila hostům odskočit do pětigólového trháku, který si udržovali až do konce utkání, které ovládli 10:6.
„Proti Tigers jsme se nemohli dostat do tempa. Dělali jsme chyby a celkově naše hra působila poměrně zmatečně. Přesto jsem rád, že kluci bojovali až do konce a uhráli jsme s Tigers lepší výsledek, než před týdnem v Praze (2:9),“ dodal trenér Jiří Kratochvíl.

Hned o víkendu pokračuje zběsilé tempo nejvyšší juniorské soutěže. Štíři hrají v sobotu od 19:30 doma proti Mladé Boleslavi a v neděli od 12:30 v Praze proti Black Angels.