Áčko přivezlo z Varů bod

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic zavítali v sobotu v rámci šestého kola Národní ligy mužů – divize Západ na půdu vedoucího týmu soutěže, kterým je celek FB Hurrican Karlovy Vary. Utkání začalo netradičně již v 13:30.

FB Hurrican Karlovy Vary – FBC Štíři České Budějovice 6:5 po prodloužení (0:3, 4:0, 1:2 – 1:0)

Jihočeši vstoupili do utkání velmi dobře. Již ve druhé minutě se prosadil Formánek. O minutu později navíc Kudláček tečoval Malého střelu a stav duelu byl již 0:2. Hosté pokračovali v aktivní hře a vytvářeli si spoustu šancí, které se jim ale nedařilo proměňovat. Využít nedokázali v polovině první periody ani přesilovou hru, po které se začali dostávat do tempa i domácí. Štírům se přeci jen povedlo odskočit na rozdíl tří branek, když se po akci Havelky prosadil Hrdý.

Druhá část začala velkým tlakem domácích a hosté z Budějovic mohli děkovat jen Kunstovi v brance, že se skóre neměnilo. Až ve 29. minutě dokázali domácí zužitkovat přesilovou hru a o dvě minuty snížit na rozdíl jedné branky. Ve 38. minutě již bylo vyrovnáno a tři sekundy před koncem druhého dějství již domácí vedli 4:3. V této periodě i díky pasivitě Štírů naplno ukázali, proč jsou vedoucím celkem soutěže.

Štíři se po třetině hrůzy ale nevzdali a ze standardní situace vyrovnal Staněk na 4:4. Hurikáni ale využil o tři minuty později další přesilovou hru a byli opět ve vedení. Za Jihočechy vyrovnával přesnou střelou Havelka – 5:5. Na konci třetího dějství byli Štíři lepší a mohli utkání rozhodnout. Další šance ale nevyužili a tak muselo rozhodnout prodloužení. V něm byli opět aktivnější hosté, ale domácím stačila jediná střela k tomu, aby zápas rozhodli ve svůj prospěch. Trefil se Mosler.

Štíři tak poprvé v sezoně bodovali na půdě soupeře. Další body mohou přidat již ve středu 28. 10. od 12:00 v Turnově.

Trenér Štírů Lukáš Malý zápas okomentoval: „Zbytečná pasivita ve druhé třetině a neproměňování šancí rozhodlo o tom, že jsme tu nechali dva body.“

Branky: 29. Daniel Macek, 31. Jan Smolka, 38. Jan Mazanec, 40. Matouš Bečka, 48. Štěpán Mosler, 62. Štěpán Mosler – 2. Pavel Formánek, 3. Michael Kudláček, 20. Jindřich Hrdý, 45. Václav Staněk, 54. Ondřej Havelka; rozhodčí: Tomáš Kapr – Michal Tichý; vyloučení: 1:2; využití: 2:0; diváků: 90.

Napsat komentář