Áčko přivítá Kladno

K 16. kolu 1. ligy dorazí Kanonýři z Kladna. V prvním měření sil na kladenské půdě viděli diváci jednoznačnou dominanci domácích a Štíři odjeli s porážkou 0:6.
Kanonýři drží 6. příčku. Naposledy poznali hořkost porážky v Karlových Varech, když nestačili na domácí až v nájezdové loterii. Následné dva zápasy vyhráli. Nejdříve porazili Jaroměř 6:4 a v posledním kole přetlačili doma Gulivery 5:4. Kanadskému bodování Kanonýrů vévodí s 18 body Dušan Přívara.

Štíři se v letošní sezóně stále trápí. V posledním zápase prohráli na palubce brněnských Buldoků 3:9 a předtím nezvládli důležitý domácí zápas s Petrovicemi 4:7. Plný počet bodů brali naposledy ve 13. kole, kdy doma porazili Jaroměř 7:4. Kanadskému bodování Štírů dominuje kapitán Jan Králík s 22 body.

„S Kladnem očekávám těžký zapas, Kladno je favorit, takže očekávám jejich koncentrovanou rozehrávku, minulý zapas nenapadali, uvidíme s čím přijdou, jestli nepůjdou agresivněji. Musíme k tomu přistoupit soustředěně, nic nepodcenit, bojovat a využívat šance, které budeme mít. Čím déle to bude vyrovnaný, tím více budou nervózní a nám to bude hrát do karet. Takže klíč k úspěchu bude určitě dobra obrana a proměňování šancí.“ Doplnil Tomáš Hanák, který se poprvé na domácí palubovce představí jako juniorský mistr světa a po skončení zápasu proběhne jeho autogramiáda!