Juniorky ovládly derby

Ve středu 24.11.2021 se utkaly Štírky juniorky s SK Meťák. Budějovické derby začaly lépe mladé Štírky, když se hned v 18. vteřině utkání trefila Píďa Skříšovská po nahrávce od Denči Čihákové 1:0. Do desáté minuty držely na hokejkách více Štírky a udávaly tempo hry, opakovaně ostřelovaly branku Meťáku, ale neúspěšně. Poté se několika rychlými protiútoky ukázaly i soupeřky, ale Verča Šedivá v brance Štírek byla neprůstřelná. V 13. minutě si stejnou kombinaci zopakovali Píďa a Čihy a první jmenovaná nekompromisně zavěsila do prázdné branky Meťáku 2:0.
Do druhé třetiny vstoupili opět lépe Štírky, ale opakované ostřelování branky soupeřek ke gólu nevedlo. Ve 20. minutě byla nekompromisní Denča Čiháková po nahrávce hrající gólmanky Elišky Bártové 3:0.
Třetí třetina začala lépe pro juniorky Meťáku, které po smolné teči vstřelily první gól 3:1. O tři minuty později se znovu trefila Čihy po nahrávce Míny Jozové po pěkně kombinaci 4:1. O minutu později završila svůj hattrick Čihy po nahrávce kapitánky Terky Procházkové 5:1. Soupeřky ještě 2 minuty před koncem korigovali výsledek utkání na 5:2.

Komentář trenérky Elišky Tibitanclové:
„Holky dnes na hřišti nechaly vše, hlavní rozdíl oproti soupeři byl větší týmovost a perfektní kombinace. Velkou pochvalu si zaslouží gólmanka Verča Šedivá, která dnes v brance doslova čarovala. “