Áčko prohrálo první zápas o postup do 1. ligy

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice vstoupili do bojů o postup do 1. ligy porážkou 5:8 s pražským celkem Black Angels. V sérii prvního kola play-up tak prohrávají 0:1 na zápasy a následující sobotu v Praze musí vyhrát, aby si vynutili třetí rozhodující zápas v neděli opět v Praze.

Štírům se přitom podařil vstup do utkání. V 5. minutě potrestal Havelka vyloučení Pražanů a v 9. minutě se v další přesilové hře trefil přesně Měřička. A i když hosté rychle snížili na 2:1, Štíři hráli disciplinovaně v obraně a nepouštěli je do dalších šancí. Ty největší pak zlikvidoval v bráně skvělý Kotoun.

Hned v úvodu druhé části se prosadil po nahrávce Havelky kanonýr Malý a za dalších 23 vteřin proměnil svůj únik po levém mantinelu v gól i Froněk – 4:1 pro Štíry a přes 180 diváků v halu propuklo v nadšení.

Domácím se ovšem nedařilo v této fázi utkání uklidnit hru a Black Angels se rychle vrátili do utkání dvěma šťastnými góly po bekhendových střelách ze vzduchu. Na to ještě zareagovala první lajna Štírů povedenou kombinací, kterou Havelka zakončoval do prázdné branky a vrátil svému týmu dvoubrankový náskok.

Nicméně pražští rivalové měli nadále velké štěstí při střílení gólů, což dokázala i 33. minuta, kdy si nešťastně srazil nahození Pražanů do vlastní branky obránce Slepička – 5:4. Za chvíli bylo dokonce vyrovnáno, když Black Angels využili přesilovou hru.

Zřejmě klíčový okamžik zápasu přišel v poslední minutě druhé třetiny. V závěrečných vteřinách Štír Malý proběhl celé hřiště, jenže při zakončení mu míček sjel z hokejky a skončil za brankou. Tam ho popadl pražský obránce Hněvkovský a vzduchem ho poslal přes celé hřiště až na velké brankoviště Štírů, kde ho Nekola tečoval mezi nohy gólmana Kotouna – 5:6. V čase 39:58…

Štíři se ovšem nevzdali a do třetí třetiny vlétli jako uragán. Jenže i přes velký tlak a střeleckou aktivitu se jim nedařilo překonat Matiáška v brance Andělů. Navíc v 56. minutě propadlo až za Kotouna lehké nahození Hněvkovského z poloviny hřiště a Pražané vedli už o dva góly. Štírům se naskytla ještě jedna velká příležitost na snížení po nesmyslné úderu Kiprova vysokou holí, ale bylo vidět, že Českobudějovičtí jsou vývojem zaskočeni a zatímco první dvě přesilové hry s lehkostí proměnili, tu třetí využít nedokázali. Dvě vteřiny před koncem pak hostující Vlasák uzavřel skóre střelou do prázdné branky.

“Můžeme litovat, že jsme neudrželi vedení 4:1 a následně i 5:3, ale hosté měli ve druhé třetině obrovské štěstí při zakončení, které u nás bohužel nestálo ve třetí části, kdy jsme ho potřebovali. Myslím, že náš výkon je dobrým příslibem k tomu, abychom v Praze v sobotu vyhráli a protáhli sérii na tři utkání,” uvedl trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

“Je vidět, že úroveň play-up je o hodně výš, než běžné ligové zápasy,” doplnil kouč hostů Vojtěch Pavlík.

Napsat komentář