Měřička láká: „Čím víc diváků, tím lepší výkon“

V sobotu 15. 3, vstoupí štírský A-tým do bojů Play-up o postup do 1. ligy, v němž se střetne s celkem Black Angels. Před posledním hracím víkendem základní části ale Štíři neměli nic jisté a jejich vítězství v Přelouči v posledním kole bylo, jak se nakonec ukázalo, nezbytné, neboť Žďár n/S. oba víkendové zápasy vyhrál, a skončil tak jen těsně o jediný bod za Štíry. Rozdílový a tedy i vítězný gól do branky orlů vstřelila letošní posila z Písku Michal Měřička, a proto jsme si pro rozhovor vybrali tentokrát právě jeho.

V Přelouči jsi vstřelil rozdílový gól, kterým Štíři v podstatě potvrdili vítězství v lize a postoupili do Play-up. Popíšeš nám, jak padl, pokud to tedy není nějaká tajná akce? 🙂

Celý zápas jsme se v koncovce trápili, především já. Rozehrávali jsme standardní situaci z rohu a po domluvě, že jí zahrajem střelou z první na bližší tyč mi to Hejplis (Václav Hejplík –pozn. red.) přihrál šikovně a kontrolovanou střelou mezi nohy jsem vstřelil branku.

Ty jsi přišel ke Štírům v polovině sezony. Napadlo tě již tehdy, že přicházíš do týmu, který bude bojovat o 1. ligu, i když již v té chvíli byli průběžně první? Jaká byla tvá očekávání a naplnila se?

Vzhledem k postavení Štírů v tabulce jsem očekával, že se tým nespokojí s tím hrát pouze 2. ligu a bude pomýšlet na 1. ligu. Očekávání? Jelikož jsem poslední 3 kola nepředvedl výkony s kterýmy bych se spokojil, tak doufám, že v play-up se to zlepší.

Nyní tedy jdete do Play-up?  Jak se na to těšíš a víš něco o soupeři v prvním kole?

Těším, netěším, určitě bude lehká nervozita. Nevím o soupeři nic, ještě jsem je neviděl hrát ani nesleduji ostatní ligy.

Co bys vzkázal a jak bys pozval fanoušky a příznivce na sobotní 1. zápas play-up proti BLACK ANGELS?

Určitě se přijďte podívat, čím víc diváků, tím lepší výkon Štírů. V domácí hale jsme neporazitelní a předvedeme ofenzivní florbal na jednu branku.

Kolik celkem podle tebe padne v zápase gólů?

Padne 12 branek a bude to pro oko diváka velice atraktivní utkání.

Díky a přesnou mušku v zápase.

Profil hráče

 Jméno: Michal Měřička

Přezdívka: Měřa
Narození: 18.1.1993

Post: Útočník
Číslo: 99
Výška: 178 cm
Váha: 74 kg

Kariéra: 

2007 – současnost FBC Sokol Písek

2009/2010 SSK Future (střídavý start a hostování)

2013 – současnost FBC Štíři České Budějovice (hostování)

Napsat komentář