Áčko si k Vánocům nadělilo tři body

FBC Štíři ČB – 1. MVIL Ostrava WOW 8:4 (1:1, 3:2, 4:1)

Na Jih Čech dorazila Ostrava pouze v 8-mi hráčích do pole. Štíři se i přesto na vítězství dost natrápili.
Do utkání vstoupili Štíři podle očekávání aktivněji, než Slezané. Jako první se, ale rozvlnila síťka domácí brány. V 17. minutě zápasu se fanoušci přeci jen dočkali. Díky důrazu před bránou se prosadil Froněk.
Po dvou minutách druhé periody se střelou z půlky prosadil Jan Staněk. Náskok Jihočechům vydržel pouze dvě minuty a bylo opět vyrovnáno. V polovině zápasu nejdříve domácí hráči ubránili oslabení a krátce po návratu Havelky se trefil Slepička. Ve 35. minutě navýšil vedení domácích svoji typickou tečí Hanák. Na tuto branku stihli hostující hráči odpovědět a do šaten se šlo za těsného stavu 4:3.
Třetí třetina se nesla opět v duchu obléhaní ostravské svatyně. Ve 45. minutě se po krásné akci prosadil Matějček. Slezané, ale nechtěli odjet s prázdnou a dál vzdorovali. Tabule ukazovala 47. minutu a hostující hráči přidali branku z trestného střílení. O minutu později uklidnil domácí fanoušky v oslabení Králík. Štíři i nadále byli usazeni na útočné polovině. V 58.minutě navýšil náskok domácích Malý. Hostující hráči zariskovali a jejich brankář zůstal po time outu na střídačce. Definitivní tečku za zápasem udělal do prázdné branky Froněk.

Komentář trenéra domácích Lukáše Malého: „Dneska jsme se dost natrápili, jsme rádi za 3 body. Soupeř na to, že přijel v malém počtu, předvedl dobrý výkon. Přes Vánoce potrénujeme a budeme ještě lepší.“