Áčko slaví titul a čeká ho boj o postup

Uplynulou neděli si florbalisté FBC Štíři České Budějovice zajistili titul vítěze 2. ligy – divize III, když v posledním utkání základní části zvítězili v Přelouči 6:4. Tím si rovněž vybojovali účast v nadstavbové části play-up o postup do 1. ligy. Tyto boje začínají již nadcházející sobotu 15. března od 18:30 hodin, kdy Štíři přivítají ve Sportovní hale v Českých Budějovicích vítěze divize II pražský celek Black Angels.

Orel Přelouč – FBC Štíři České Budějovice 4:6 (0:2, 3:1, 1:3)

Štíři šli do utkání s jasným cílem zvítězit. Jen výhra znamenala, že se udrží na čele divize před Žďárem nad Sázavou, který před posledním kolem ztrácel jen bod. Namotivovaní Jihočeši měli v Přelouči snový začátek. Už po 47 sekundách vedli po dvou brankách Havelky 2:0 a vytvářeli si další šance. Už na začátku třetí minuty mohl Havelka zakončit hattrick, ale nastřelil jen břevno. Hosté však další šance nedokázali proměnit a když navíc povolili v nasazení, skončila pro ně první dvacetiminutovka jen 2:0. To horší však čekalo na Českobudějovické v prostřední periodě. Nejprve soupeř rychle snížil na 1:2, ale na to ještě stihl odpovědět Štír Valdauf. Jenže v rozmezí 37. a 38. minuty soupeř vyrovnal na 3:3 a tak se šlo i do kabin.
Do poslední třetiny Štíři opět vletěli, bylo jich plné hřiště a soupeře mačkali. Už po třech minutách hry tlak korunoval gólem Malý, ale další šance Jihočeši neproměňovali. Až v 50. minutě se jim po brance Měřičky povedlo odskočit opět do dvoubrankového vedení. Vše směřovalo k jisté výhře, ovšem domácí z další nenápadné akce v čase 58:06 snížili na rozdíl gólu. V závěru ještě zkusili hru bez brankáře a Štíři se museli strachovat o výsledek. Jeho definitivní podobu určil střelou do prázdné branky Hejplík.

„Snadné vedení 2:0 nás ukolébalo a přes velmi zataženou obranu Přelouče jsme se nemohli prosadit. Byli jsme ale po celý zápas lepším týmem a naše vítězství bylo zasloužené,“ komentoval trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

Kromě toho, že Štíři skončili na první místě ve své divizi, opanovali i další stastiky. Byli nejlépe střílejícím týmem, když ve 22 utkáních rozvlnili síťku soupeřovy branky celkem 190krát. Lukáš Malý obhájil vítězství v kanadském bodování s 78 body (56 gólů + 22 asistencí) a také opět se stal králem střelců. Jeho spoluhráč z útoku Ondřej Havelka je s 36 asistencemi nejlépe nahrávajícím hráčem soutěže, v bodování skončil na třetím místě 70 (34+36).

Branky a asistence: 21. Polívka (Ledecký), 37. Verunáč (Albrecht). 38 Verunáč (Kurka), 59. Ledecký – 1. Havelka (Malý), 1. Havelka (Kudláček), 31. Valdauf (Malý), 44. Malý (Havelka), 50. Měřička (Hejplík), 60. Hejplík (Havelka). Rozhodčí: Slezák, Kytler. Vyloučení: 2:1. Bez využití: 0:0. Diváků: 48. Střely na branku: 28:58. Třetiny: 0:2, 3:1, 1:3.

 

Program série 1. kola play-up o postup do 1. ligy

FBC Štíři ČB – Black Angels

1. zápas: sobota 15. března 18:30 v Českých Budějovicích

2. zápas: sobota 22. března 18:00 v Praze

případný rozhodující zápas

neděle 23. března 19:00 v Praze

Napsat komentář