Áčko v prvním ligovém utkání porazilo Turnov

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic odehráli v neděli první ligové utkání. Po sedmi výhrách v řadě v pohárové soutěži nastoupili na domácí půdě v Národní lize proti celku Turnova. V dramatickém duelu, kde ztratili vedení 4:0, si připsali před 103 diváky další letošní vítězství – 6:5 po prodlužení.

FBC Štíři České Budějovice – TJ Turnov 6:5 po prodloužení (2:0, 2:2, 1:3 – 1:0)

Vstup do utkání se Jihočechům vydařil. V brance Štírů ničil soupeře skvělým výkonem Kunst. Domácí navíc šli již v sedmé minutě zásluhou Staňka do vedení, které navýšil čtyři minuty před přestávkou přesnou střelou Havelka. Ve druhé periodě se dlouho oba týmy nemohly prosadit. Až v polovině utkání mířil přesně Měřička a ve 38. minutě zakončoval ukázkovou kombinaci třetí pětky Slepička. Jihočeši jakoby se od té chvíli uspokojili a soupeř jim nasázel za v posledních dvou minutách druhé části dvě branky.

Třetí třetina začala pro Štíry nešťastně. Při špatném střídání inkasovali branku na 4:3. Navíc soupeř do 55. minuty skóre ze dvou brejkových situací otočil na svou stranu a Štíři se tak ocitli pod tlakem. Již ale v čase 55:12 vyrovnal Malý a pak následoval obří tlak Jihočechů. Ten však nedokázali do konce třetího dějství gólově zužitkovat a tak muselo rozhodnout prodlužení. V něm Malý přečetl rozehrávku soupeře, dostal míček ke Staňkovi a ten parádní přihrávkou našel Měřičku, který po 21 sekundách prodloužení ukončil. Štíři tak slaví zisk dvou bodů a první ligovou výhru.

Další ligové utkání odehrají Štíři 26. září v Chomutově, doma se představí již o dva dny později 28. září od 14:00 ve Sportovní hale v zápase s Kadaní.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Za stavu 4:0 jsme bohužel opět přestali hrát a pustili Turnov do zápasu, až nás to málem stálo všechny body. V závěru jsme ale byli lepší a šli za vítězstvím víc než soupeř. Po náročném týdnu, kdy jsme v poháru vyřadili dva prvoligové týmy, jsem rád, že jsme zvládli i vstup do Národní ligy.“

Branky: 8. Václav Staněk, 17. Ondřej Havelka, 31. Michal Měřička, 38. Marek Slepička, 56. Lukáš Malý, 61. Michal Měřička – 39. Štěpán Matěcha, 39. Tomáš Vitásek, 43. Daniel Měkota, 48. Tomáš Vitásek, 55. Štěpán Matěcha; rozhodčí: Ondřej Pech – Jaroslav Štolc; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; diváků: 103.

Napsat komentář