Áčko vyhrálo počtvrté v řadě, v úterý jde na Vary

Z Kadaně si přivezli českobudějovičtí Štíři další tři body do tabulky florbalové Národní ligy. Už po deseti minutách vedli hosté 4:0, ale následné chyby v obraně a nedůslednost dovolila domácím Katům dostat se zpět do zápasu. Kadaňští florbalisté se drželi do 55. minuty, kdy o konečném stavu 7:5 pro hosty rozhodl po zranění se vracející útočník Melíšek. Štíři tak přeskočili svého sobotního soupeře v tabulce a po čtvrté výhře v řadě se dotáhli na čelo soutěže.

Kadaň – Štíři ČB 5:7 (1:4, 2:1, 2:2)

Po úvodním buly Štíři kontrolovali hru a soupeři nepůjčili míček. Tlak vyústil v branku na konci druhé minuty, když se poprvé trefil Malý. Jihočeši přidali na tempu a po gólech Havelky, Měřičky a Novotného vedli v osmé minutě už 4:0. Domácí Kati se však z tlaku Štírů oklepali a začali zaměstnávat gólmana Koše. Ten poprvé inkasoval ve 13. minutě, kdy ho překonal Solar. I závěr první třetiny patřil domácím. Slibné šance kadaňských útočníků však končily na Košovi.
Náladu z konce první třetiny si domácí Kati převzali i do té druhé. Chyby v obraně českobudějovických florbalistů potrestal ve 25. minutě Žemlička a snížil na rozdíl dvou branek – 2:4. Šance se pak střídaly na obou stranách. Ve 29. minutě nechala hostující obrana utéct Jakuba Štěrbu, který se štěstím procpal míček mezi Košovi nohy – 3:4. Na druhé straně hosté hrozili z brejků. Ke konci druhé třetiny jeden z nich zakončil Froněk po spolupráci s Malým do prázdné brány. A Štíři měli zpátky dvoubrankové vedení.
Ve 41. minutě snížil ovšem na rozdíl jedné branky opět Jakub Štěrba, který dorazil střelu z poloviny hřiště. Odpověď Štírů přišla ve 49. minutě, kdy chybu kadaňské obrany potrestal Měřička – 4:6. Přestřelka pokračovala. Snížení obstaral Ondlas, ale konečný výsledek 7:5 pro Štíry zpečetil pět minut před sirénou Melíšek.
„Rychlé vedení 4:0 nás ukolébalo a nakonec jsme museli ještě hodně bojovat o vítězství. Ale tři body jsme získali,“ hodnotil střelec Štírů Lukáš Malý.

Jihočeši tak na Severu získali tři body a po šesti kolech jich mají na svém kontě 11. Další mohou získat v úterý v domácí sportovní hale. Od 14 hodin se střetnou s Karlovými Vary, které se trápí ve spodních příčkách tabulky. „Úkol pro tento zápas je jednoznačný: zvítězit a vyzkoušet další hráče širšího kádru,“ řekl trenér Štírů Jiří Kratochvíl, který podle svých slov stále hledá ideální sestavu. „Musíme být stoprocentně připravení na play-off, to pro nás bude nejdůležitější fáze sezony,“ dodal.

Branky a nahrávky: 13. Solar (Muchna), 25. Žemlička (E. Štěrba), 30. J. Štěrba (Šolta), 41. J. Štěrba (E. Štěrba), 52. Odlas (Hanzlíček) – 2. Malý (Měřička), 5. Havelka (Zelinka), 7. Měřička (Malý), 8. Novotný (Hejplík), 35. Froněk (Malý), 49.  Měřička (Froněk), 55. Melíšek (Havelka). Rozhodčí: Herman, Oriš. Vyloučení: 4:2, navíc Šolta (Kadaň) vyloučen do konce utkání. Bez využití. Diváků: 71. Třetiny: 1:4, 2:1, 2:2.

Napsat komentář