Áčko z Letky přivezlo dva body

Boj o 9. příčku mají za sebou hráči Áčka. Ve 21. kole zamířili na horkou půdu Letky.
V prvních minutách hry si Jihočeši dokázali dobrým napadáním vytvořit první šance utkání. V následujících minutách ale přebrali otěže zápasu domácí a měli více ze hry. Jejich nápor zbrzdila pouze neúspěšná početní výhoda Štírů. V 10. minutě nařídil rozhodčí za hru v brankovišti Štírů trestné střílení. Nová postava v brance Švehla nedal domácím šanci. Závěr třetiny ovládli domácí, kteří dvěma góly odskočili do vedení 2:0.
Druhou periodu předváděli Jihočeši zlepšení, ale bez úspěchu. Hra se přitvrdila a šance na obou stranách přibývaly. Ve 37. minutě dostali Štíři další početní výhodu, ani ta nepřinesla změnu skóre. Půl minuty před sirénou se šťastně prosadil Camrda a Štíři snížili.
Ani ve třetí třetině se domácí fanoušci nenudili. Brankáři obou týmů čarovali a drželi těsný výsledek až do 51. minuty. Na půlce hřiště se krásně uvolnil Králík a svoji individuální akci zakončil brankou. Štíry vyrovnání nakoplo a bylo jich plné hřiště. Aktivita se zúročila v 56. minutě, kdy krásnou akci zakončil Sirotek. Dvě minuty před koncem domácí brankář zůstal na střídačce a tlak Letky sílil. Půl minuty před koncem byla štírská hradba prostřelena a zápas šel do prodloužení.
Prodloužení začali s míčkem na florbalce Štíři, ale nic světoborného s ním nepředvedli. Těsně před koncem hasil Králík dlouhý balón a byl z toho další nájezd. Švehla opět do branky a znovu úspěšní. Vyrovnané utkání, tak musely rozhodnout nájezdy.
Nájezdová loterie dospěla až do 7. série, kdy třetím úspěšným nájezdem rozhodl Matějček a bonusový bod putuje na Jih!

Sestřih zápasů ZDE

Štíři udrželi devátou příčku tabulky a v dalším kole na domácí palubovce přivítají čtvrté Karlovy Vary. Utkání startuje v sobotu 15.1. v 19:15.