Béčko dorostu i podruhé v Soběslavi stoprocentní.

Po šesti týdnech se B tým dorostu vrátil na palubovku Soběslavi a opět získal šest bodů. Tentokrát měli Štíři za soupeře sousedy v tabulce Český Krumlov a Jindřichův Hradec, se kterými v této sezóně ještě nehráli..

FBC Štíři České Budějovice B – FBC Rytíři Český Krumlov 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Zápas začal oboustranně opatrně, k vidění byly spíše náznaky střeleckých příležitostí než vyložené šance. Až na konci 12. minuty se jako první trefil debutující starší žák Matoušek a do konce první třetiny navýšil vedení Štírů Drefko.
Ve druhé třetině nejprve Starčevský navýšil vedení Štírů na 3:0. Potom si hráči špatně rozebrali standardní situaci a soupeř snížil.
V závěrečné třetině bylo k vidění více šancí na obou stranách, ale ujaly se pouze dvě střely na straně Štírů. Nejprve zvýšil na 4:1 svou druhou brankou Starčevský a poté, co soupeř špatně rozehrál standardní situaci uzavřel skóre zápasu Schack.

FBC Štíři České Budějovice B – FK Slovan Jindřichův Hradec 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
I tento zápas začal oboustranně opatrně, z minima šancí se v první třetině ujala pouze dalekonosná střela Starčevského.
Na začátku druhé třetiny navýšil vedení Štírů Drefko. Pak soupeř v průběhu dvou minut srovnal, takže do třetí třetiny se šlo za stavu 2:2.
V polovině třetí třetiny vrátil vedení Štírům opět Starčevský, když využil dobré clony dvou štírských hráčů před hradeckou brankou, následně přišla komplikace v podobě zranění Jakubce, Štíři si vzali time-out, aby mohli přeskupit řady. Soupeř začal víc riskovat a otvírat hru, což přinášelo více šancí na straně Štírů. Nejprve zvýšil na 4:2 Drefko a když se necelé dvě minuty před koncem trefil i druhý starší žák sestavě Štírů Kříha, bylo jasné, že i v tomto zápase získají Štíři plný počet bodů.

Na závěr bych chtěl zmínit velké gesto fair-play hradeckého hráče. Ve druhé třetině za stavu 2:2 dopravil hradecký hráč míček do sítě nohou, což rozhodčí neviděli a chtěli gól uznat. Na následný dotaz rozhodčích hráč přiznal, že míček do sítě kopnul.

Úplně jinak se zachovali v prvním zápase turnaje hráči Soběslavi v utkání proti Táboru. Tři a půl minuty před koncem za stavu 10:9 pro Tábor dosáhli hráči Soběslavi vyrovnávacího gólu po zásahu vysokou hokejkou v úrovni hlavy, což rozhodčí také přehlédli, takže místo přesilovky pro Tábor to bylo 10:10. Zápas nakonec skončil vítězstvím Soběslavi 11:10. V následné emotivní diskusi po zápase hráči Soběslavi s úsměvem tvrdili, že žádná vysoká hokejka nebyla 👎.

Sestava Štírů: Kaňák, – Burda, Prouza, Kříha, Schack, Tejko, Matoušek, Starčevský, Drefko, Jakubec, Vlnatý, Bukač, Přech, Kandl.

Komentář trenéra Jirky Čížka: „S nadsázkou by se dalo říct, že nejraději bychom tuto sezónu hráli jen v Soběslavi, protože pouze ze dvou turnajů v Soběslavi máme plný bodový zisk. Ale pokud bych chtěl pro oba turnaje najít společného jmenovatele tak asi to, že všichni hráči dali své dovednosti ve prospěch týmu.“