Áčko zakončilo rok výhrou nad Libercem

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic zakončili v sobotu 19. prosince na domácí palubovce rok 2015 duelem 14. kola Národní ligy proti celku Panthers Liberec. Jihočeši v tomto utkání zároveň představili nové dresy.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Panthers Liberec 9:5 (1:1, 2:3, 6:1)

Do zápasu lépe vstoupili domácí hráči, kteří si vytvořili několik dobrých střeleckých příležitostí. Gólu se ale dočkali až v páté minutě, kdy se z dorážky prosadil Farka. V polovině první části ale Jihočeši mírně polevili a do hry se dostal i díky dvěma přesilovým hrám soupeř. Tu druhou dokázali hráči Liberce využít v čase 19:14 a do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

Jak skončila první třetina, tak začala i ta druhá. Hosté se brzy ujali vedení, které v 28. minutě ještě navýšili. Za domácí stav utkání korigoval kapitán Kudláček, ale další chyba Jihočechů spojená s nedůrazem na brankovišti znamenala gól Liberce na 2:4. Na dostřel přiblížil Štíry Měřička po krásné souhře s Havelkou – 3:4.

Do poslední periody Štíři doslova vletěli. Hejplík proběhl celé hřiště, nahrál Hrdému před prázdnou branku a bylo vyrovnáno. Ve 46. minutě byl již stav duelu 7:4 pro domácí. Trefil se Kudláček a dvakrát Hrdý, který tak během pěti minut zkompletoval hattrick. Na počátku 54. minuty se prosadil ještě Malý, ale soupeř z následné přesilové hry korigoval na 8:5. Definitivní podobu výsledku tak dal 17 sekund před koncem Štír Farka – 9:5. Na posledních 17 vteřin pak do branky naskočil junior Procházka, který si tak odbyl premiéru v dresu A-týmu.

Komentář trenéra domácích Jiřího Kratochvíla: „Řekl bych, že jsme vyhráli zaslouženě. Akorát škoda, že jsme o výsledku utkání nerozhodli v první třetině, ale až na začátku té třetí. Děkujeme výborným fanouškům za podporu a těšíme se na podporu v dalším roce.“

Branky: 5. David Farka, 29. Michael Kudláček, 33. Michal Měřička, 41. Jindřich Hrdý, 44. Michael Kudláček, 45. Jindřich Hrdý, 46. Jindřich Hrdý, 54. Lukáš Malý, 60. David Farka – 20. Tomáš Szabo, 22. Jakub Ježek, 28. Jakub Ježek, 31. Jiří Špak, 56. Jiří Špak; rozhodčí: Lukáš Ležák – Martin Ležák; vyloučení: 3:1; využití: 0:2; diváků: 122.

Napsat komentář