Vánoční turnaj na ZŠ Hluboká

Předvánoční pondělí patřilo florbalu. Na loňský první ročník ještě pod hlavičkou FBC UNITED jsme navázali v novém štírském kabátě. Ve spolupráci s vedením školy byl uspořádán florbalový turnaj pro 2.stupeň.  Osm tříd sestavilo 4 týmy, které byly složeny z deseti hráčů+ 1 gólman. V každém týmu musely být minimálně 2 dívky. Názvy byly opět originální, na palubovku nastoupili Draci, Šampioni, Dřeváci a Olovo.

Turnaj byl zahájen představením trenérů z řad Štírů, mezi které patřil Luboš Hanšpach, trenér ženského týmu, Vašek Hejplík-hráč mužského A-týmu a mládežnický trenér,  Ludvík Šibřina-hráč C-týmu a mládežnický trenér a Zbyněk Sýkora, florbalista na vozíků a český reprezentant. Celý turnaj byl pod taktovkou rozhodčího Lukáše Malého, hráče A-týmu a šéftrenéra klubu. Každý z trenérů si vylosoval svůj tým a po krátkém seznámení mohl zaznít zahajující hvizd prvního zápasu.

Každý tým odehrál 3 zápasy po 15 minutách hrubého času. Během tohoto času se trenéři seznámili se svými svěřenci, dávali jim cenné rady a snažili se svůj tým dovést k vítěznému konci. Po šesti zápasech v plném nasazení vyšel vítězně tým Olovo pod vedením Vaška Hejplíka.

Závěrečným ceremoniálem a předáním cen byla ukončena zápasová část a následovala beseda na téma: „Život na vozíku a florbal.“ Pozvání na tuto besedu přijal hlubocký rodák Ivan Nevstával, který povyprávěl o svém autoimunitním onemocnění, které ho připoutalo na vozík. Svým vrstevníkům přiblížil život na vozíku, zapůjčil jim sportovní vozík k vyzkoušení a povyprávěl, jak je pro hendikepované sport důležitý.

Napsat komentář