Áčku těsně unikl postup v poháru

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic byli ve čtvrtek blízko splnění svého snu. V Poháru České pojišťovny nastoupili v pátém kole proti prvoligovému Kladnu a případné vítězství by jim zaručilo postup do osmifinálové skupiny, kde by na ně čekali superligoví soupeři. Jihočeši ale třetího prvoligového soupeře v řadě vyřadit nezvládli a po boji prohráli 4:6. S pohárovou soutěží se tak po úspěšném představení loučí.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Kanonýři Kladno 4:6 (1:2, 2:0, 1:4)

Do první části vstoupili lépe hosté, kteří byli aktivnější a drželi více míček. První branku utkání ale vstřelili zásluhou Hejplíka domácí. Za hosty vyrovnával čtyřnásobný mistr ČR Přívara a byl to také on, kdo v přesilové hře strhl vedení na stranu hráčů z Kladna.

Ve druhé periodě se úplně změnil obraz hry. Jihočeši přidali na aktivitě a svého soupeře tlačili. V brance Středočechů ale čaroval Cmíral. Až ve 28. minutě přetavili domácí velký tlak v branku. Na brankovišti byl důrazný Majner a vyrovnal na 2:2. Štírům se podařilo dostat do vedení 3:2, když špatného střídání hostí využil Měřička, který krásnou kličku překonal bezmocného Cmírala.

Další šance Jihočechů zůstaly bohužel nevyužity a tak na začátku třetího dějství vyrovnával za hosty ze standardní situace opět Přívara. Od té doby byl zápas vyrovnaný a čekalo se na chybu. Ti udělali domácí, když na středu hřiště nepokryli Slivku a hosté byli ve vedení. To ještě navýšili Přívara s Richtrem – 3:6 a pět minut před koncem to již s Jihočechy nevypadalo dobře. Po time-outu se ještě trefil Měřička, ale hráči Kladna si i díky zkušenostem s extraligovou soutěží vítězství pohlídali.

„Myslím si, že jsme odehráli solidní zápas, ale Kladno bylo zkušenější a mělo ve svém středu Dušana Přívaru, který celý zápas rozhodl. Asi ne nadarmo má čtyři ligové tituly. Takhle zkušený hráč nám chyběl a navíc nás v určitých fázích svazovala nervozita, protože jsme moc chtěli postoupit do osmifinálové skupiny. Můžeme litovat, že jsme ve druhé třetině neproměnili víc šancí a samozřejmě je škoda, že ve třetí třetině jsme soupeři vlastní chybou nabídli možnost vyrovnání. Celkově ale bylo naše působení v poháru úspěšné a jsme rádi, že jsme do haly přilákali tolik diváků,“ zhodnotil celé vystoupení v poháru lodivod Štírů Jiří Kratochvíl.

Branky a nahrávky: 5. Hejplík, 28. Majner (Formánek), 34. Měřička (Kudláček), 59. Měřička (Hrdý) – 16. Přívara (Štechmüller), 17. Přívara (Slivka), 43. Přívara (Pertlík), 47. Slivka (Richtr O.), 49. Přívara (Štechmüller), 56. Richtr T. (Blažek). Střely: 24:33. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Rozhodčí:Šafář, Pěnička. Diváci: 175.

Napsat komentář