Akademické hry Ostrava 2003

Na žádost jednoho za zakládajících členů Štírů si můžete vychutnat malý historický exkurz na Akademické hry v roce 2003. Text od Filipa Schneedorfera uveřejňujeme v originálním znění s fotografiemi.

2. ČESKÉ AKADEMICKÉ HRY 2003

Druhý ročník  českých akademických her (mistrovství  České Republiky mezi vysokými školami) se v roce 2003 konal v Ostravě. Naše, tedy Jihočeská univerzita,  se na ně probojovala přes Západočeskou univerzitu, kterou v Kaplici porazila. Kostru týmu tehdy  tvořili štíři, kteří v té době na Jihočeské studovali. Byl to Petr Dědič, Filip Schneedorfer, Luděk Ortman,  Jiří Charvát, Milan Tomášek a brankář Martin Svatoň, ten ovšem chytal jen v kvalifikaci. Dalšími členy sestavy byli tři hráči z Kaplice v čele s  Michalem Morongem, pozdějším štírem, a také trio z Pelhřimova s tehdy velkou hvězdou Luďkem Charouskem a mladým Jiřím Jirků. Třebíčský florbal v sestavě reprezentoval Kabelka, třeboňský florbal Honza Nohava a posledním členem týmu, ale zdaleka nejznámějším,  byl nynější kapitán Tatranu a české reprezentace Milan Fridrich. Ano, i on studoval na Jihočeské univerzitě.

Do Ostravy se probojovalo šest univerzit a byly rozděleny do dvou skupin. Jihočeská měla ve skupině  za soupeře dva moravské celky  a to domácí VŠB Ostravu a OPF Opavu. Druhou skupinu tvořily VUT Brno, PF Hradec Králové a VŠE Praha.

V prvním zápase s nadupanou Ostravou a pozdějším celkovým vítězem jsme prohráli, Opavu jsme porazili, a protože Opava prohrála i s Ostravou, šli jsme do semifinále z druhého místa. V něm jsme narazili na VŠE Prahu, které chytal reprezentant Kafka a hrálo za ni dalších pár extraligových borců. Po boji jsme prohráli a čekal nás zápas o třetí místo s VUT Brno. Ten byl dlouho vyrovnaný, ale nakonec jsme ho vyhráli a získali historický bronz. První medaili ve florbale z akademiček a doposud poslední. Nutno podotknout, že kromě týmového výkonu nám hodně pomohl  Milan Fridrich, který již v té době neměl konkurenci.

Sponzorem celého turnaje byla Studentská pečeť, takže kromě nezapomenutelného zážitku, bronzové medaile a diplomu, jsme si všichni odvezli ještě kvalitní tašky s logem sponzora a spoustu čokolády:). A ještě dodám, že všechny zápasy jsme odehráli v prvních červeno černých dresech štírů.

1. místo

VŠB TU Ostrava

2. místo

VŠE Praha

3. místo

JU České Budějovice

4. místo

VUT Brno

5. místo

U HK Hradec Králové

6. místo

SU Opava

Napsat komentář