B-tým mužů jede na vítězné vlně

Po prvním úspěšném turnaji v dalekém Žďáru nad Sázavou se Béčko Štírů tentokrát představilo v domácí sportovní hale. Čekali je papírově slabší soupeři, ale proti byl fakt, že jeden „nejmenovaný“ Štír měl den před turnajem svatbu a polovina týmu se jí účastnila. Takže k prvnímu zápasu nastupovali ještě s pár promile v krvi 🙂 a bylo otázkou, jaký to bude mít vliv na výsledek. Ale 27 vstřelených gólů ve dvou zápasech, tedy dvě jasná vítězství, byla celkem pádná odpověď. A hlavní oslavenec Martin Doškář ziskem 9 bodů dokázal, že mu svatba prospěla :). Devíti body se ještě blýskl jeho parťák v útoku Jan Štěrbák a áčková posila Václav Hejplík.

FBC Štíři Č. Budějovice B – Sklo Bohemia Světlá n/S 15 : 4  (5:1, 7:1, 3:2)

První soupeř Štírů patřil papírově k nejslabším účastníkům třetí ligy hlavně kvůli faktu, že do ní postoupil až ze sedmého místa Ligy Vysočiny mužů. Jak už se ale několikrát ukázalo, teorie a praxe se mnohdy hodně liší, tohle ovšem ten případ nebyl. Po počátečním vzájemném oťukávání skóre zápasu otevřel soupeř, ale to bylo poprvé a naposled, kdy hráči Světlé vedli. Vyrovnání zařídila pro tuto sezónu nová posila béčka David Farka a do vedení poslal béčko Štírů jejich kapitán Tomáš Troják. Hráči Světlé plnili papírové předpoklady, takže po dalších brankách Štěrbáka, Hejplíka a Doškáře se šlo do kabin za pěkného skóre 5-1 pro Štíry.

Jak první třetina skončila, druhá začala. V pohodovém tempu Béčkaři přidávali góly jak na běžícím pásu, kdy zejména dominoval první útok. Druhý gól přidal Doškář i Štěrbák a osmou branku Štírů v zápase přidal třetí člen útočné vozby Petr Dědič. Z ojedinělého protiútoku snížil soupeř na 8-2, ale to bylo od něj ve druhé třetině opět vše. Pak už jen stříleli zase „opilí“ Štíři. Čerstvý ženáč Doškář zkompletoval hattrick a desátý gól štírské rezervy přidal Farka a „pětibába“ do béčkové pokladny byla na světěJ. Druhou třetinu svými druhými góly v zápase uzavřeli Hejplík a Troják a světelná tabule po druhé siréně ukazovala hodně slušných 12-2.

Třetí třetina se dohrávala už jen z povinnosti. Světlá sice ještě dvakrát skórovala, ale na otočení zápasu neměla ani fyzicky ani takticky a ani teoretickyJ. Štíři naopak soupeře dorazili ještě třemi zásahy, kdy po pěkných akcích postupně zakončoval Filip Schneedorfer, Petr Dědič a účet zápasu a svůj hattrick uzavřel Legolas Štěrbák.

Pár čísel na závěr. Hodně slušnými 18 body se v tomto zápase blýskl první útok ve složení Doškář – Dědič – Štěrbák, kdy si každý spravedlivě rozdělil po šesti bodech. A 11 z celkových 15 branek zaznamenala celá první a stálá pětka béčka: Troják – Schneedorfer – Doškář – Dědič – Štěrbák. Jen pro zajímavost, jejich věk je celkem 155 let a to jim ještě hodně snižuje průměr dvacetiletý Jan Štěrbák. Takže, mladí soupeři, třeste seJ

Sestava: Kunst – Troják©, Schneedorfer, Pavelka, Krupka, Doškář, Dědič, Štěrbák, Hejplík, Farka, Zelinka, Krajčovič

Branky (asistence): 2:40 Farka, 3:43 Troják (Štěrbák), 6:59 Štěrbák (Dědič), 11:25 Hejplík (Krupka), 13:33 Doškář (Štěrbák), 17:16 Doškář (Štěrbák), 20:01 Štěrbák (Dědič), 20:10 Dědič (Doškář), 20:48 Doškář (Dědič), 23:34 Farka (Krajčovič), 31:19 Hejplík (Krupka), 31:37 Troják (Doškář), 36:39 Schneedorfer (Doškář), 40:34 Dědič, 43:02 Štěrbák (Dědič).

Sokol Erupting Dragons H. Brod B – FBC Štíři Č. Budějovice B 2 : 12  (1:5, 0:2, 2:5)

Druhý zápas se nesl ve stejném duchu jako první. Po minutě a sedmi vteřinách otevřel skóre utkání Jan Štěrbák a nic nenasvědčovalo tomu, že by soupeř byl nějak dramaticky lepší než tým ze Světlé. I když papírově by měl být už jen proto, že každé béčko může mít posily z áčka, tedy stejně jako Štíři, tak i Havl. Brod ze druhé ligy mužů. V pohodově hrané první třetině stav zápasu navyšovali jen Štíři, kdy se postupně trefili Radim Krupka, ženáč Martin Doškář, Tomáš Zelinka zvaný „Zelí“ a opět manžel Doškář. V závěru třetiny jen kosmeticky upravil hráč Havl. Brodu a třetina skončila tedy 5-1 pro béčko Štírů.

Do druhé části jako by za Havl. Brod nastoupil jiný tým. Jeho hráči byli najednou všude rychleji a dříve a často roztáčeli u branky Štírů kolotoč a jen díky výbornému Kubovi Kunstovi branka nepadla. Beze zbytku se naplnilo známé rčení „Nedáš, dostaneš“ a udeřilo na druhé straně. Za Štíry se v osmé minutě druhé části trefila juniorská posila Matěj Krajčovič a tentýž hráč se prosadil i o šest minut později a upravil skóre zápasu na 7-1 pro rezervu Štírů. To bylo z druhé části vše.

Třetí dějství začalo opět aktivnější hrou havlíčkobrodských, ale na konci třetí minuty je přibrzdila přesilovka Štírů, kterou využil a dovršil svůj hattrick kdo jiný než Martin Doškář (ať žijí novomanželé :)). Sympaticky hrající Brod se nevzdával a dále bušil do štírské svatyně, ale její strážce odolával. Naopak opět udeřilo na druhé straně, kdy se trefil áčkař Václav Hejplík. O pár minut později předvedl tentýž hráč velice rychlé nohy, utekl všem a při vlastním oslabení přidal desátý gól Štírů. Nejen že se radovala hrstka diváků ve sportovní hale, přítomný prezident nejlepšího jihočeského florbalového klubu Jiří Kratochvíl, ale zajásala i béčková kasička. Desátá branka a ještě v oslabení – „Venco, to bude drahý :)“. Přesilovku nakonec využili i brodští a přidali svůj druhý a poslední gól v zápase. Za Štíry se ještě střelecky prosadil David Farka a účet zápasu zakončil a hattrick uzavřel výborně hrající Václav Hejplík. „Venco, i za hattrick se platíJ“. Ještě nutno podotknout, že do zápasu nenastoupil kapitán Tomáš Troják, který v prvním zápase inkasoval nevybíravou sekeru.

Sestava: Kunst – Schneedorfer, Novotný, Pavelka, Krupka, Doškář, Dědič, Štěrbák©, Hejplík, Farka, Zelinka, Krajčovič

Branky (asistence): 1:07 Štěrbák (Hejplík), 5:37 Krupka (Pavelka), 9:56 Doškář (Štěrbák), 12:02 Zelinka (Hejplík), 12:16 Doškář (Štěrbák), 22:19 Krajčovič (Farka), 28:24 Krajčovič (Hejplík), 33:43 PP Doškář, 34:50 Hejplík (Krajčovič), 38:07 SH Hejplík, 39:32 Farka (Hejplík), 44:51 Hejplík (Zelinka).

(fs)

Napsat komentář