Barbora Čížková jede na repre akci

Štíři mají svou zástupkyni u reprezentace žen. Barbora Čížková je nově vedoucí družstva. Premiérová akce ji čeká o nadcházejícím víkendu, kdy se reprezentace žen sejde na úvodní soustředění nového dvouletého cyklu v Kladně.

Jak se těšíš na svou první akci?
Těším se moc. Být součástí realizačního týmu reprezentace žen je velká pocta a výzva zároveň. Věřím, že v roli vedoucí družstva obstojím, i když přiznávám, že mám velký respekt z angličtiny (trenéři jsou Švýcaři a angličtina je nezbytná při základní komunikaci, pozn. red.). Udělám pro to maximum.

Co budeš mít na starosti?
Vedoucí družstva je takový komunikační článek mezi hráčkami, trenéry a reprezentačním úsekem, zároveň je koordinátor akcí na místě.

Na jak dlouho máš u repre smlouvu?
Dohodli jsme se na spolupráci po dobu aktuálního dvouletého cyklu, který by měl být zakončen mistrovstvím světa žen ve švédské Uppsale v prosinci 2021.

Kolik akcí tě letos ještě čeká?
Letos je to velmi komplikované a dá se jen těžko s jistotou říct, jaké akce se uskuteční, jaké budou posunuty a jaké zrušeny. Reprezentace měla mít své první setkání už v květnu, ale bylo posunuto na polovinu června. Dále se počítá s přípravným kempem v druhé polovině července a v září proběhne přátelské utkání se švýcarskou reprezentací v rámci mužského Mezinárodního turnaje reprezentací. V termínové listině je ještě listopadové EFT ve Švédsku.

Půjde to skloubit s tvými aktivitami v klubu?  
V klubu vykonávám činnosti, které nejsou vázány časově, takže není nutné být pravidelně v daný čas na daném místě jako to mají například trenéři. Můžu si tedy zorganizovat klubovou práci v souladu s reprezentačními povinnostmi a neopomenout tak ani rodinu.