Béčko dorostu má z Žirovnice čtyři body

Nejdelší výlet v rámci Jihočeské ligy čekal béčko dorostu, a to až na Vysočinu do Žirovnice, kde svůj turnaj pořádal Jindřichův Hradec

FBC Štíři České Budějovice B – FK Slovan Jindřichův Hradec 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Se stejným soupeřem jme končili i minulý turnaj. Od začátku byl zápas plný nepřesností. Možná i proto, že na první pohled pěkná palubovka žirovnické haly byla dost hrbolatá, což ztěžovalo kontrolu míčku. Skóre otevřel v třetí minutě Studenovský. Jinak byly k vidění spíš šance soupeře především po našich hrubkách v rozehrávce. Druhou třetinu jsme začali ještě hůř a jen díky vynikajícím zákrokům gólmana Šrámka a střelecké nemohoucnosti soupeře se skóre neměnilo. Teprve druhý gól Studenovského v půlce druhé třetiny přinesl uklidnění do řad Štírů. A když vzápětí po rychlém výhozu Šrámka překvapil hradeckého gólmana střelou z poloviny hřiště Kříha začali Štíři konečně kontrolovat hru. Čtyři a půl minuty před koncem zápasu už další hrubku v rozehrávce soupeř potrestal. Za 12 vteřin vrátil Štírům třígólový náskok Schack. Pak předvedli Štíři nádhernou kombinaci, kterou zakončil střelou do prázdné brány Přech. Poslední slovo měl v samotném závěru soupeř, který snížil na konečných 5:2.

Hodnocení zápasu: Stejný soupeř stejný výsledek, ale do poloviny zápasu horší výkon.

FBC Štíři České Budějovice B – FBC Strakonice 2:3n (1:0,1:2,0:0,0:1)
Do tohoto zápasu neztratil tým Strakonic ani bod a bylo jasné, že pokud ho chceme pozlobit tak jako v minulém zápase musíme podat mnohem lepší výkon než proti Hradci. Jako výhoda se na začátku zápasu ukázalo, že už jsme na nezvyklém povrchu jeden zápas odehráli. Štíři začali aktivněji a hned po minutě a půl dostali výhodu přesilové hry, kterou za 15 vteřin využil Starčevský. Soupeř postupně vyrovnal hru a byl k vidění zajímavý důrazný zápas, ve kterém si soupeři nic nedarovali. Na začátku druhé třetiny zvýšil Starčevský na 2:0. Za pět minut soupeř snížil a v závěru druhé třetiny dostal výhodu přesilové hry soupeř. V ní si vybral slabší chvilku do té doby skvělý gólman Šrámek. Chtěl poslat spoluhráče do rychlého brejku, ale místo výhozu mu míček jen vypadnul z ruky a soupeř snadno skóroval do prázdné branky. Zajímavý zápas pokračoval i ve třetí třetině, ale žádná střela se neujala, ještě půl minuty před koncem dostali Štíři výhodu přesilové hry, ale nevyužili ji, naopak ještě v samotném závěru mohli inkasovat. A tak přišly na řadu samostatné nájezdy, ty se nakonec změnily v souboj dvou exekutorů – štírského kapitána Oulehly a strakonického Jandy. Rozhodla až sedmá série, kdy se štěstí se přiklonilo na stranu Strakonic.

Hodnocení zápasu: Myslím, že jsme odehráli nejlepší zápas v sezóně, mohli jsme zápas vyhrát i prohrát, dělba bodů po základní hrací době je asi spravedlivá v nájezdech byl šťastnější soupeř.

Sestava Štírů: Šrámek, – Schack, Přech, Starčevský, Studenovský, Šindelář, Kandl, Klečka, Prouza, Oulehla, Burda, Kříha, Nídl.

Po tomto turnaji se Štíři v tabulce posunuli na lichotivou druhou příčku, ale mají odehráno o dva zápasy více než většina soupeřů.