Béčko dorostu přivezlo z Kaplice tři body

Stejně jako z prvního turnaje v Soběslavi (výhra 12:6 s Kaplicí a prohra 9:4 s Meťákem) i z Kaplice si Béčko Dorostu přivezlo jednu výhru a jednu prohru.

FBC Štíři Č. Budějovice B – TJ Centropen Dačice 4:3 (1:1, 3:1, 0:1)

První třetina byla vyrovnaná, Štíři šli do vedení v polovině zápasu, soupeř vyrovnal devět vteřin před koncem. Ve druhé třetině, Štíři postupně navýšili vedení až na 4:1 a vše nasvědčovalo tomu, že soupeř, který přijel jen se 6ti hráči do pole odpadne, ale opak byl pravdou. V závěru druhé třetiny nejprve soupeř v přesilovce snížil na 4:2 a hned na začátku třetí třetiny po další nedůslednosti to bylo 4:3. Štíři měli i nadále převahu i více příležitostí, ale skóre se neměnilo. Tři minuty před koncem přišla další komplikace, když byl vyloučen Slepička a soupeř odvolal brankáře. Tentokrát Štíři přesilovku ubránili, několikrát mohli trefit prázdnou branku, ale na konečném výsledku už se nic nezměnilo.

Branky a asistence Štírů: Přech (Kouba), Matys (Kouba), Matys (Kouba), Přech (Matys)


FK Slovan J.Hradec – FBC Štíři Č. Budějovice B 10:0 (3:0, 5:0, 2:0)

Loňský účastník 1. Dorostenecké ligy předvedl svoji kvalitu a výsledek odpovídá tomu co se dělo na hřišti. V závěrečné třetině Štíři nevyužili ke vstřelení čestného gólu ani trestné střílení ani přesilovku dlouhou 4 minuty a 46 vteřin. Kaňkou na zápase byl za stavu 10:0 brutální zákrok hradeckého Jindry na štírského Kryštofa Hlouška. Pro oba aktéry utkání skončilo. Otřesený štírský kapitán odstoupil ze hry a hradecký hráč obdržel červenou kartu. A tak na závěr na závěr nezbývá než jménem všech štírů a jejich příznivců popřát „Kolouškovi“ brzký návrat mezi florbalové mantinely.

Hodnocení turnaje: V prvním zápase, ubojované vítězství, druhý zápas odhalil v plné nahotě všechny naše nedostatky, na kterých musíme pracovat.

Sestava Štírů: Ernst, Dytrych, – Nebor, Němec, Tibitancl J., Novotný M., Cirhan, Matys, Kouba, Přech, John. Brzobohatý, Hloušek, Šmíd, Koupal, Slepička, Marek.