Tatran má postup, Štíři zážitek

Opět po roce se Štíři utkali s velikánem českého florbalu Tatranem Střešovice. Utkání skončilo podle očekávání vítězstvím Tatranu 12:4. Štíři však dokázali naplnit Sportovní halu skoro až po strop. Na utkání si našlo cestu neuvěřitelných 874 diváků. Děkujeme!

FBC Štíři ČB – Tatran Střešovice 4:12 (1:5, 2:7, 1:0)
Domácí hráči vyhráli úvodní vhazování zápasu. Tatran se, ale brzy zmocnil míčku a dvěma rychlými góly se dostal do vedení 2:0. V 5. minutě snížil Bučok. Poté se vlnila pouze síťka domácích. Do šaten se šlo za stavu 1:5.
I ve druhé části předváděli hostující hráči svoje kvality a dávali jeden gól za druhým. Ve 28. minutě hry se prosadili i domácí. Bučok snížil na 2:8. Tatran přidal další dva góly. Za domácí se po několika dobrých šancí dokázal prosadit Malý.  Další branky, ale přidával i Tatran a po druhé třetině svítilo na tabuli skóre 3:12.
Do poslední třetiny šli domácí borci s jasným cílem – užít si výjimečný zápas na maximum. Povedlo se zastavit všechny útočné akce hostí. Jediný gól v závěrečné části se prosadil pouze Malý a utkání skončilo výsledkem 4:12.

Komentář domácího trenéra Lukáše Malého: „Tatran potvrdil roli favorita. Chtěli jsme dlouho držet nerozhodný stav. Bohužel Tatran dal dva góly v úvodních minutách a dostal se do pohody. Škoda, že jsme neproměnili nějaké šance v první třetině a z brejků naopak inkasovali a nešli do šaten za vyrovnanějšího stavu. V první polovině druhá třetiny nás pak Tatran přehrál a v podstatě zápas rozhodl. Cením si toho, že hráči bojovali až do konce a posledních 30 minut skončilo 2:2, poslední periodu jsme i vyhráli. Chtěli bychom poděkovat fantastickým divákům, kteří vytvořili výbornou atmosféru.“

2018-10-23 FBC Štíři A /PČP 5K Tatran