Béčko juniorů má první vítězství

V domácím prostředí v českobudějovické Sportovní hale předvedlo béčko juniorů zatím nejlepší výkon.

FA České Budějovice – FBC štíři České Budějovice B 3:4 (0:0,3:2,1:1)
Štíři začali utkání nervózně a hned ze začátku pustili soupeře do několika šancí. Ale domácí podržel brankář Postl. Štíři postupně hru vyrovnali a do konce třetiny byli mírně lepším týmem. Ale ani na jedné straně gól nepadl. Štíři začali svoji převahu gólově vyjadřovat až ve druhé třetině, když získali vedení 3:0, postupně se trefili Erhart a dvakrát Mešejda. V závěru druhé třetiny soupeř snížil dvěma góly na 3:2. Štíři navýšili svoje vedení v polovině třetí třetiny, podruhé se trefil Erhart. Čtyři vteřiny před koncem ještě soupeř při power-play snížil na rozdíl jednoho gólu, ale Štíři už si radost z vítězství vzít nenechali.

FBC štíři České Budějovice B – SK Meťák České Budějovice 4:7 (3:3,1:1,0:3)
Do vedení šel po necelých 2 minutách soupeř, ale Štírům se během 1 třetiny podařilo. Otočit skóre na 3:1. Když se nejprve po Tejkově přihrávce trefil Mešejda a další dva góly přinesla spolupráce obránců. Po přihrávce Erharta se trefil Kalina, a pak po Tejkově přihrávce Malý , ale soupeř dvěma brankami v závěru srovnal na 3:3. Ve druhé šel soupeř nejprve do vedení, když využil toho, že dva hráči Štírů nesmyslně střídali při soupeřově standardce. A v závěru druhé třetiny využil Sukdolovy přihrávky do předbrankového prostoru Mešejda k vyrovnání. V závěrečné třetině soupeř třemi góly potrestal chyby Štírů, a nakonec zaslouženě zvítězil.

I ve druhém zápase jsme dlouho sahali po bodovém zisku. Vzhledem k předchozím gólovým výpraskům jsou výsledky a výkony příslibem, i když nás čeká ještě hodně práce. zhodnotil turnaj trenér Jirka Čížek.

Sestava Štírů: Postl, Blahut, – Hofhansl, Sukdol, Mešejda, Tejko, Malý, Moudrý, Valíček, Štěpánek, Kalina, Erhart, Kaňák O., Doucha, Nekovář.