Úspěšný ligový víkend elévů

Turnajový den týmu zelených začal v sobotu 11.11. 2023 již v 8:20 při srazu a v hale. Hrálo se na domácí palubovce v Hrdějovicích. Pomohli jsme postavit mantinely a po společné rozcvičce jsme se vrhli do prvního utkání. Připsali jsme si první výhru, poté druhou, třetí a nakonec i čtvrtou. Po zápasech vždy následuje porada v šatně, kde si zhodnotíme klady, zápory a některé situace zápasu. Výsledkově se nám turnaj povedl na výbornou a vyhráli jsme 1. koš.

Komentář trenérky Venduly Podzimkové: „Povedený turnaj. Bohužel se některé chybičky objevily, musíme na nich zapracovat. I přesto bych kluky chtěla pochválit za přístup ke hře, který na turnaji ukázali. Závěrečný pokřik a děkovačka s rodiči byl krásný bonus k turnaji. Díky.“

Sestava: Stehlík, Čaloun, Maršík, Paniccuci, Kouba, Hrnčíř, Míchal, Štrobl, Šimon, Trnka + M.“Davído“David a Hadrava, kteří přijeli kluky podpořit.

V neděli 12. listopadu odehrál tým elévů modrých 2. kolo jihočeské ligy elévů v rámci 2. koše v Jindřichově Hradci. Prvním soupeřem byl tým FBC DOŠWICH Milevsko Draci. Od prvních minut se hrálo ve výborném tempu, utkání mělo na obou stranách řadu šancí a výborných zákroků brankářů. Vyrovnaný zápas nakonec prohráváme 2:3 po gólu v závěru zápasu. Do dalšího utkání měníme složení trojic a snažíme se hlavně zlepšit bránění. Proti domácímu Jindřichovu Hradci je utkání dlouho vyrovnané, oba týmy hrají velmi dobře. Za stavu 1:1 nás několikrát podrží náš brankář i dobře postavená branková konstrukce a následně se po rychlé akci ujímáme vedení 2:1. Přebíráme iniciativu v zápase a nakonec vyhráváme 4:1 po výborném výkonu celého týmu. Ve třetím zápase proti týmu 1. FbK Tábor modří je tempo nižší, ve hře je více soubojů a méně střel, méně kombinací i méně individuálních průniků. I skóre se dlouho nemění, v průběhu hry je pak stav 1:1. Individuální akce našeho kráče láme zápas na stranu štírů, ujímáme se vedení 2:1. Brzy pak přichází zvýšení na 3:1. Soupeř přidává na intenzitě a nás několikrát podrží gólman, který dnes chytá výborně. Zápas nakonec vyhráváme 3:1. Posledním soupeřem turnaje je další tým z Tábora. V prvních minutách oba týmy hrají spíše opatrně tak, aby neudělali žádnou chybu, čeká se na první gól. Naši hráči jsou přeci jen rychlejší, v soubojích jsme dříve než hráči soupeře a postupně navyšujeme skóre zápasu až na konečných 5:0. Nakonec po vyhodnocení turnaje z toho byl postup do prvního koše!

Komentář trenéra Martina Pluchy: „Turnaj se herně i výsledkově vydařil, od prvních minut měli naši hráči dobrý pohyb ve hře a vytvářeli si dostatek šancí. V rozhodujících momentech zápasů nás podržel brankář a vždy se našel hráč, který překlopil výsledek zápasu na naši stranu. V prvním utkání jsme však měli problémy s pohybem při bránění soupeře, to se od druhého zápasu zlepšilo. Děkujeme rodičům našich hráčů za podporu během zápasů, rozhodčím i organizátorům za výborně zvládnutý turnaj v krásném prostředí sportovní haly v Jindřichově Hradci.“  

Sestava: Nagy – Tůma, Kočí, David – Kozák, Beránek, Wagner – David, Hadrava, Sejk