Budějovická derby mladších žáků

V neděli 3.12. se ve čtvrtém kole Jihočeské ligy mladších žáku v prvním koši utkala pouze mužstva z Českých Budějovic, neboť tým Písku kvůli doznívající kalamitě nedorazil. A tak se dala čekat bouřlivá kulisa při všech derby zápasech. Skandování “ Budějce do toho „ od jednoho z diváků fandícímu FA patřilo všem hráčům a hráčkám na hřišti. 

V prvním zápase se tým zelených utkal s kombinovaným týmem žlutých a zvítězil 8:1. V důsledku dobrého vstupu do turnaje a tím, že nepřijel tým z Písku, si asi kluci mysleli, že nemusí odehrát zbylá utkání v plné koncentraci a výhry přijdou sami.

Ve druhém zápase se tým zelených utkal s týmem SK Meťák. Utkání bylo od první minuty napínavé a plné soubojů. Náš tým vyhrál nejtěsnějším rozdílem 2:1. Po tomto utkání proběhla týmová porada o průběhu utkání a přístupu k zápasu a herním činnostem na hřišti. Kluci slyšeli pochvalu pouze za výhru, ale průběh zápasu neodpovídal tomu, co kluci umí a jaké měli pokyny před zápasem.  A to ještě nevěděli trenéři ani diváci, co je čeká v dalším zápase.

V posledním zápase se náš tým utkal s týmem FA České Budějovice. I v tomto zápase bohužel kluci nezačali dobře a brzo se tým FA dostal do dvoubrankového vedení. Následoval time-out od našich trenérů a změna v sestavě v průběhu utkání, ke které často nesaháme. Díky tomuto kroku snad kluci zjistili, že tento turnaj nehrají s takovým nasazením jako předešlé tři kola. Time-out náš tým probudil a do přestávky jsme skóre otočili. Ve druhé části to byla hra nahoru a dolů, ale naše obrana vůbec nefungovala, a tak toho využil soupeř k rychlým protiútokům. Pří těch naši obránci pouze faulovali a to nejen jednou, ani dvakrát, ale hned třikrát. Soupeř tak měl výhodu třech samostatných nájezdů. Ve všech třech případech se proti sobě postavili náš brankář Martin a hráč s číslem 85 za FA a ani jednou nebyl náš brankář překonán. Zápas jsme vyhráli 6:4 a pochvalu si vysloužil pouze brankář a Ríša Požárek, který dal pět gólů. 

Komentář trenérů k turnaji: „Tým turnaj vyhrál, ale od trenérů nebyl pochválen jako v předešlém kole. Naše hra postrádala dynamiku a nasazení. Naši soupeři nebyli daleko od toho, aby náš tým poprvé ztratil body při soubojích s týmy FA a Meťáku. Musíme zapracovat na obranné fázi a kluky pro příště lépe připravit na další turnaj.”

Další turnaj odehrají kluci 5.1. – 7.1.2024 v Praze na PFC 2024 a je dobře, že si slabší chvilku vybrali teď a do Prahy pojedou s jiným přístupem a lépe připraveni.