O víkendu hráli elévové v Hrdějovicích a Milevsku

V sobotu 9. prosince odehrál tým elévů modrých 4. kolo jihočeské ligy elévů v rámci 2. koše v Hrdějovicích. V prvním zápase proti týmu z Kaplice byla hra spíše pomalejší, zápas neměl příliš velké tempo, ale byla z toho výhra o 1 gól, která našim klukům přidala na jistotě a sebevědomí. Druhý zápas proti týmu FA České Budějovice byl mnohem florbalovější, nechyběli pěkné šance i individuální akce hráčů a výborné zákroky brankářů. V zápase jsme měli i velkou porci štěstí, několikrát nám zvonily tyčky, ale přesvědčivá výhra nám zajistila minimálně setrvání ve 2. koši. Ve třetím zápase jsme předvedli nejlepší výkon na turnaji a byla z toho vysoká výhra proti soupeři z Písku. Vývoj turnaje směřoval k tomu, že poslední zápas s Jindřichovým Hradcem bude souboj dosud neporažených týmů. Od začátku jsme měli zápas ve své režii a brzy vedli o dva góly. Soupeř v polovině utkání snížil a zápas začal být napínavý. Bohužel začalo přibývat ostrých zákroků a soupeř více diskutoval s rozhodčím než hrál. Vítezství jsme si však vzít nenechali a zaslouženě slavili 4 výhry a postup do 1. koše.    

Komentář trenéra Martina Pluchy: “Hráči odehráli velmi povedený turnaj, předvedli týmový výkon a plně se po celou dobu koncentrovali pouze na hru. První zápas se herně příliš nevydařil, ale od druhého zápasu byla hra týmu velmi dobrá s dostatečným pohybem, přesnou střelbou a velmi dobrým bráněním soupeře. Turnaj nám opět ukázal, na co je potřeba se více zaměřit při trénincích. Děkujeme rodičům našich hráčů za podporu během zápasů a rozhodčímu i organizátorům za výborně zvládnutý turnaj.“

Zelený tým vyrazil na turnaj do zasněženého Milevska na turnaj prvního koše. Tým byl složen z hráčů, kteří pojedou reprezentovat Štíry do Prahy na PFC turnaj. První zápas bývá klasicky ospalý. Snažili jsme se tomu předejít včasným srazem, poctivou rozcvičkou a ovocem v šatně, po vzoru mužského Áčka. Zápas skončil remízou 3:3 proti Milevsku. Největším problémem pro nás, bylo skórovat, jelikož v brance byl opravdu velký gólman. Na vstřelení gólu jsme se prostě nadřeli. Další zápasy už byly naše. Po výhře nad Pískem 6:1, jsme vyhráli budějovické derby 5:0 nad Meťákem. Poslední zápas proti Strakonicím skončil výhrou 9:0. Díky celkovému skóre jsme si zajistili výhru v 1. koši a mohla přijít legendární píseň 3 BODY! Trenéři byli spokojení, bylo vidět, že kluci promítají do zápasu to, co je učíme na tréninku. Vzrostla  produktivita vstřelených branek. Všichni dali góla a to včetně kluků, kteří se vystřídali v brance. Chtěli bychom poděkovat Honzíkovi Hrnčířovi za podporu, i když nehrál, jel tým do Milevska podpořit.  

Sestavy týmů: 

Zelený tým: Maršík, Beránek, David, Sejk, Stehlík, Štrobl, Míchal, Čaloun, Paniccucci, Šimon

Trenéři: Podzimková, Stehlík  

Modrý tým: Nagy – Trnka, Kouba, Hadrava – Wagner, Tůma, David – Placer, Kozák, Kubeš

Trenéři: Placer, Plucha