Chyby dorostenek soupeřky trestaly

V sobotu ráno nás čekal brzký odjezd již v 5:20. Na poslední zápasový den jsme vyrazili s plnou polní a chutí urvat 6 bodů. Na zápas byly nominovány tři kompletní pětice, ale bohužel nemoc a osobní záležitosti nám sestavu upravily na 3 kompletní útoky a 2 obranné dvojice. V branku, jako skoro po celou sezónu kralovala Domča.
V prvním zápase nás čekal domácí tým. K zápasu jsme přistoupili velice zodpovědně a prvních 11 minut zápasu se hrál vyrovnaný zápas, kde šance byly na obou stranách. Na konci první třetiny nás ale velice oslabily osobní chyby a soupeř nemilosrdně a s chladnou hlavou přešel během pouhých dvou minut do vedení 4:0. S takovou gólovou smrští jsme se jen těžko vyrovnávali. Po krátké pouze a poradě jsme se pustili opět zpátky do zápasu. Druhá třetina byla z naší strany daleko aktivnější a florbalově výš. Po vydařených akcích jsme byli konkurence schopnými a dokázali držet s domácími krok. Výsledek třetiny byl 4:4. Do třetí třetiny jsme vstoupili velice vlažně a soupeřky nám daly jasně na jevo, že takto to nepůjde. Nezbývalo než koncentrovat naše síly a stáhnout hru pouze na dvě lajny. Po našem timeoutu jsme začali hrát naprosto jiný florbal. Velice agresivně jsme napadali a tvořili si šance ze kterých jsme dokázali vytěžit góly. Ovšem našimi největšími nepřáteli byl čas a nesoustředěnost. Po konečném hvizdu rozhodčího svítilo na tabuli konečné skóre 10:5.
Druhý zápas proti SK Jihlava byl naprosto diametrálně odlišný a z naší strany aktivnější. Na hřišti došlo k několika tvrdým fyzickým střetům a my si tak v rámci pravidel vybojovali určitou dominanci na hřišti. Po prvních dvou třetinách bylo skóre 3:2 v náš prospěch. Ovšem soupeř nic nevzdával, ale my jsme dokázali odskočit ještě o jednu branku. Do konce třetiny zbývalo pouhých 8 minut a stačilo nám dohrát zápas zodpovědně a vítězství si podržet. Ale opět po osobních a nepochopitelných chybách jsme vedení ztratili a byli jsme opět na začátku. Ledová sprcha a jenom těžko jsme odolávali tlaku, kterým na nás začala Jihlava tlačit. Během 4 minut jsme dokázali obdržet 3 branky a už jen těžko se nám vracelo do zápasu. Hvizd rozhodčího ukončil 3. třetinu a bylo dobojováno.
Komentář asistentky trenéra Kateřiny Kubešové:
„Z mého pohledu rychlé a atraktivní zápasy, kde holky makaly na maximum a minimálně ten druhý by si zasloužily vyhrát. Bohužel ve sportu je to i o štěstí, takže přestože většinu zápasu vedly a kontrolovaly hru, dvě „šťastné“ rychlé branky soupeře hru obrátily a nám už se nepodařilo si vítězství ukrást zpět.“
Komentář trenéra Ludvíka Šibřiny:
„Z naší strany nevyrovnaný výkon a neschopnost udržet vedení na naší straně v závěru utkání. V prvním zápase převládaly osobní chyby, které nás staly cenné body v celé sezóně a proto na konci sezóny končíme na celkovém 6. místě s 18 body na kontě. 
Když porovnám začátek a konec sezóny, náš herní projev prošel neskutečnou změnou a hlavně náš florbalový projev šel o 200% nahoru. Na začátku jsem se s týmem seznamoval a hledal vhodnou sestavu. Ta nám vykristalizovala až na úplném konci sezóny. Na začátku sezóny jsme hráli velice alibisticky a zahazovali míčky do rohů, hráli nepochopitelnou a nečitelnou hru. Po razantní změně jsme začali hrát agresivně útočný florbal, což byl obrat o 180 stupňů a hlavou proti zdi. Tento převrat nás stál plno sil a bohužel i několik bodu ze zápasu. Můj názor je takový, že plody naší práce začneme sbírat konečně příští sezónu. Kombinační projev a útočné snažení je konečně na mnou požadované úrovni, ovšem naše střelecké ambice jsou těžce podprůměrné a jenom těžko se přeučujeme špatné návyky. V létě nás čeká od začátku srpna letní příprava, kde se budeme soustředit na fyzičku a pokud to podmínky dovolí i na střeleckou přednost a tvrdost.
Závěrem bych chtěl všem poděkovat za sezónu, která pro mě byla asi nejpřínosnější v mé trenérské kariéře. Příští sezóna jak doufám, přinese daleko více vyhraných zápasů a vyrovnanějších výkonů.