Dorost se rozloučil se sezónou výhrou

O minulém víkendu vstoupili dorostenci do play-off. Soupeřem jim byl tým z Prahy, Black Angels. Pro většinu kádru i trenérské duo to byly první zápasy v play-off v kariéře. V sobotu se hrálo v Praze a v neděli pak ve Sportovní hale v Č. Budějovicích. V prvním zápase na nás bylo znát, že v týdnu byly na jihu Čech prázdniny a kluci si užívali volna. Což se projevilo v první třetině, když jsme ji prohráli 3:0. V dalších třetinách už to bylo o dost lepší a výkon už pomalu odpovídal našim schopnostem. Konečná prohra 7:4 sice zamrzela, ale do odvety bylo jasné, že soupeře v ČB nečeká nic lehkého.

V neděli to byla jiná „káva“. Od první minuty jsme výrazně aktivnější a po chvilce jdeme do vedení 1:0. Bohužel pak naše hloupé chyby rozhodují, že soupeř jde do vedení 3:1. My se ale nevzdáváme a dál makáme naplno a soupeř se dostává pod tlak. Na konci druhé tetiny svítí stav 3:4 pro Black Angels, ale nic není ještě hotovo. Ve třetí třetině přidáváme ještě pod kotel a soupeř najednou kupí chyby.  Bohužel z naší aktivity pramení i vyloučení a soupeř ho trestá, prohráváme 3:5. Po třech minutách snižujeme na 4:5. Tři minuty před koncem hrajeme přesilovku. Bereme si time-out a jdeme do 6 hráčů v poli. Je to sice velký risk, ale chceme vyhrát. Sen se stal skutečností. V čase 43:35 srovnáváme na 5:5. Zůstáváme v šesti a utahujeme laso kolem oveček. Neskutečné, na tabuli svíti 44:59 a my dáváme gól na 6:5. Neskutečný zápas. Výsledek na postup nestačil, ale zápas snesl přísná kritéria. V náš neprospěch hovořilo skóre z obou zápasů. Kluci dokázali, že umí hrát florbal a makali naplno celý zápas.

Děkujeme fanouškům za skvělou podporu na domácím zápase a soupeři gratulujeme k postupu a těšíme se na další bitvy v příštím roce.

Komentář trenérů Martina Vašíčka a Pavla Kouby:
„Klukům chceme za celou sezónu poděkovat. Bylo vidět, že se kluci postupně během sezóny zlepšují. Pro většinu týmu se jednalo o první rok v dorostenecké soutěži a pevně věříme, že příští rok budeme silnější. V současné době budeme pokračovat v trénincích, sehrajeme několik přátelských utkání a zúčastníme se i několika turnajů. “

Fotogalerie ze zápasu

Dorost B-1