Dorost si zahraje první koš

V sobotu 14.10. jsme hráli na domácí palubovce o postup do prvního koše. Čekala nás IP Polná SK Jihlava a TJ Znojmo LAUFEN CZ. 

V prvním zápase nastupujeme proti Jihlavě, která pozorně brání a po hrubé naší chybě jde do vedení. Naštěstí se ukazuje síla našeho týmu a do konce první třetiny otáčíme na 3:1. V dalších třetinách držíme otěže zápasu pevně v rukách jako žokej Váňa na Velké pardubické a zaslouženě vyhráváme 6:1. 

Po obědě nás čeká tým Znojma. Loni nám Znojmo nedalo šanci a jasně nás přehrálo. Letos to byl určitě vyrovnanější duel a dlouho jsme hráli o dobrý výsledek. Ještě v polovině zápasu jsme prohrávali jen o jednu branku a hrálo se opravdu vyrovnaně. Bohužel pak přišly naše hrubé chyby a Znojmo si zaslouženě došlo pro vítězství v poměru 7:3. 

Náš tým ze čtyř zápasů uhrál tři vítězství a zajistil si tak na začátku listopadu první výkonnostní koš. 

Komentář trenérů: „Chceme poděkovat Jihlavě a Znojmu za férová utkání a všem klukům za odvedenou práci. Odměnou jim je postup do prvního výkonnostního koše a možnost si zahrát na Unypu s těmi nejlepšími. V Praze postupně změříme síly se Znojmem, Pískem a v dalších se pak utkáme se Spartou Praha a Chodovem. Pevně věříme, že to pro kluky bude výzva a že se vydají ze všech sil a dokážou, že florbal hrát umí.”