Elévky odehrály první turnaj

V sobotu 14.10. odehrály na Meťáku svůj první turnaj sezóny elévky. Téměř pro polovinu děvčat to byl první ligový turnaj vůbec. Za dopoledne je čekaly čtyři zápasy proti SK Meťák, FBC Písek Žraloci, FBC Štíři Modří a FBC Strakonice.

Děvčata jsou přihlášena do chlapecké ligy, protože zde získávají obrovské herní zkušenosti. Tento turnaj byl přesně v tomto duchu. Holkám se sice nepodařilo vyhrát ani jeden zápas, ale zápas od zápasu se zlepšovaly. Svůj nejlepší výkon předvedly proti FBC Strakonice, které ovládly 2.koš. Tento zápas holky nevypustily jediný souboj, bylo vidět, že chtějí zvrátit nepříznivý vývoj turnaje.

Hodnocení trenérek Jany Trnkové a Barbory Čížkové: „V prvních zápasech bylo znát, že na turnaji hraje hodně nováčků. V některých soubojích byly hodně nedůrazné, což jsme si řekly i v šatně mezi zápasy, poté bylo znát veliké zlepšení. Holky bojovaly o každý míček, to ukázal poslední zápas, kde jsme Strakonicím nedaly klid na střelu. Turnaj ukázal, na co se budeme zaměřovat na tréninku, věřím, že příště budeme aktivní již od začátku.“