Dorostenci „doma“ vybojovali šest bodů

Domácí turnaj museli odehrát až v Jindřichově Hradci, ale na výkonu jim to neubralo. Dorostenci si připsali dvě výhry a rozšířili počet bodů na 16.

Štíři – Sion 8:2

Jako první na Štíry čekali Hradečtí lvi Sion. Zápas začal opatrně z obou stran, bylo vidět, že týmy na sebe narazily poprvé v sezoně. Jako první gólové mlčení prolomil náš brankář Vojta Graman, který krásným výhozem našel v brejku Dana Drobiše, který si poradil se skákavým míčkem i soupeřovo brankářem. Jenže za chvíli bylo vyrovnáno, když jsme špatně pokryli hradeckou standardku. A za stavu 1:1 se i poprvé měnily strany. Druhé část jsme zahájili výtečně, když po 17 vteřinách se opět trefil Dan Drobiš po asistenci Lukáše Váchy. Za minutu a půl si dvojice spolupráci zopakovala v opačném gardu a vedli jsme 3:1. Ovšem na na dlouho, protože soupeř využil chyby v naší rozehrávce a snížil. To od něj ale bylo vše. Začínala se projevovat naše převaha. Dan Drobiš se v 18. minutě trefil už potřetí, pak jsme přečkali dvě oslabení (ve druhém se opět trefil Drobiš – už nevím jak, těch gólů dal moc) a za stavu 5:2 se šlo na druhou pauzu. Ve třetí části Lukáš Vácha a Radim Hrouzek přidali rychle další góly a už jsme v pohodě mohli začít míchat sestavou a dostalo se i na Tomáše Sekyrku, který nastoupil vůbec k prvnímu utkání v životě. Skóre uzavřel kapitán Vácha gólem na 8:2.

Štíři – Nové Město na Moravě 9:6

Ve druhém utkání jsme měli těžšího soupeře, ale přesto jsme si na něj věřili. Do branky se postavil Valda Vokálek a spoluhráči mu v prvních minutách moc nepomáhali. Poprvé jsme inkasovali už po 14 vteřinách a v 5. minutě prohrávali 1:3. Jenže kluci se rozhodli, že se dneska se nedají zadarmo a obě lajny makali naplno. Na 2:3 nesnížil nikdo jiný než Dan Drobiš (ne, opravdu nevím, jak se zase trefil), pak po nacvičené kombinaci skóroval Dominik Konopa po přesné asistenci Michala Tibitancla a ve 13. minutě ranou z půlky obrátil skóre na naší stranu Honza Gucko. Aby nebylo tak veselo, tak Nové Město do přestávky srovnalo na 4:4. Nutno říct, že v první třetině jsme měli docela štěstí, protože za Valdou párkrát zazněla tyčka, ale jak víme, tyčka není gól. O přestávce jsme si řekli, co a jak, no a po sedmi vteřinách nás Dan Drobiš poslal do vedení. Pak jsme byli pod velkým tlakem, ale kluci makali a nechali by na hřišti plíce jen, aby nedostali gól. Odměnou byla branka Lukáše Vácha na 6:4, ale také soupeře se nevzdal a po chybka v obraně se prosadil z brejků do konce třetiny také dvakrát. Strhující zápas, který zvedal rodiče ze sedadel, tak měl vyvrcholit ve třetí třetině, do které se šlo za stavu 6:6. Jenže ten vydržel jen sedm vteřin, než se trefil Dan. Za tři minuty přidal další gól Tomáš Hanák a za další tři opět Dan. Stav 9:6, kontrolovali jsme hru a soupeři docházely síly. Nové Město zkusilo ještě čtyři minuty hrát bez brankáře, ale soupeř se nedočkal snížení a my, bohužel, toužebné desítky. Každopádně výhra byla v kapse.

Komentář trenéra Jiřího Kratochvíla: „Kluci odmakali celé dva zápasy naplno a i když v tom druhém to vypadalo, že jim docházejí síly, nakonec jich měli ještě dost. Pochvalu zaslouží celý tým. Pokud takhle budou hrát i ve zbytku sezony a podpoří to dobrou účastní na trénincích, určitě půjdou tabulkou nahoru.“