Dorostenci jeli z Třebíče s prázdnou

Minule žně, tentokrát půst. Dorostenci v pokračování 1. ligy prohráli v Třebíči obě utkání. Po těsné prohře 3:5 s Jindřichovým Hradcem podlehli 1:6 Náchodu. V tabulce skupiny C jim patří 9. místo.

Štíři – J. Hradec 3:5

Do zápasu jsme vstupovali jako outsider, protože Jindřichův Hradec bojuje o pozice v nejlepší trojce a tím i účast v nadstavbě, zatímco my jsme rádi, že máme (téměř) jistou záchranu. S favoritem jsme přesto sehráli vyrovnanou bitvu, kterou poznamenala naše až příliš častá vyloučení a slabší koncentrace. Poprvé jsme šli přísně do čtyřech už ve 2. minutě a když už to vypadalo, že hradecký zámek přečkáme, trefil se Šmahel do odkryté branky. Jinak jsme v první části byli aktivnější, měli i více šancí, ale branku trefil jen Dan Drobiš, a to když snižoval na 1:2. Ve druhé třetině byla hra vyrovnané, ale soupeř dokázal lépe využít chyby v obraně a navýšil stav z našeho pohledu na 2:4. Očekávaný nápor ve třetí třetině se bohužel nedostavil, trápili jsme se sami se sebou, nedokázali si pořádně připravit šanci a ani hra v šesti nevedla k úspěchu. Konečné skóre: 3:5.

Vyjádření trenéra Jiřího Kratochvíla: „Hráči se na můj vkus až příliš zabývali výkonem rozhodčích a také svých spoluhráčů místo, aby se soustředili na zápas a na samotnou hru. Přesto jsme favorita docela potrápili a hráli o body až do konce, to je určitě dobrý signál.“

Statistiky utkání: https://online.ceskyflorbal.cz/20162017/online-168530.htm

 

Štíři – Náchod 1:6

Před druhým zápasem jsme si řekli, že zlepšíme přístup, budeme chtít hrát aktivně, a to se nám povedlo. Bohužel nás tentokrát trápily jiné věci – slabá koncovka, chyby v obraně a kvalitní soupeř. Náchod měl sice jen osm hráčů do pole, ale nakopla je úvodní trefa už ve 28. vteřině. Snažili jsme se soupeře přitlačit a tvořit hru, několikrát se nám povedlo Náchod uzavřít na polovině, ale nechávali jsme až příliš prostoru při brejcích a z jednoho z nich soupeř zvýšil na 0:2. Pak se ještě trefil v přesilovce a už jsme prohrávali o tři góly. To by nebylo nic strašného, ale pořád jsme se trápili v zakončení. Ve druhé části se nám lépe dařilo pokrývat útoky soupeře, Tomáš Hanák snížil na 1:3 a v závěru třetiny jsme dostali možnost přesilové hry. I přes několik hezkých šancí nám ale chyběla přesnější střelba a výhoda zůstala nevyužita. Na začátku třetí třetině jsme si vypracovali brejk dva na brankáře, ale ani tutovku jsme nedokázali proměnit ve druhý gól, který by Náchodské hodně nahlodal, a nám zvedl sebevědomí. Místo toho jsme po chvíli smolně inkasovali čtvrtý gól a ani ne za minutu i pátý. Hráči si přestali věřit, všechny jejich pokusy navíc likvidovala skvělá brankářka Náchoda, a tak bylo rozhodnuto.

Vyjádření trenéra Jiřího Kratochvíla: „Výsledek je pro nás krutý, ale hráče musím pochválit za lepší přístup než v prvním zápase. Jak se říká, dneska bychom nedali víc gólů, ani kdybychom v Třebíči hráli až do pondělí.“

Statistiky utkání: https://online.ceskyflorbal.cz/20162017/online-168532.htm