Dorostenci mají po přestřelce 3 body

Dorostence Štírů čekal lídr soutěže z Pardubic a odplata za domácí porážku se Sionem z Hradce Králové.

Sokol Pardubice  – FBC Štíři Č. Budějovice  7:4 (1:2, 1:0, 5:2)

V tomto utkání byl favorit jasný. Dorostenci superligových Pardubic dominují této soutěži. V minulém utkání jim však Štíři nadělili 8 branek a i přesto, že nevyhráli, tak dokázali několikrát pořádně Pardubicím zatopit.

V první třetině se začalo opatrně z obou stran. Pardubice více drželi míček, ale Štíři je nepouštěli do nebezpečných střeleckých pozic. Zároveň sami si vytvářeli střelecké příležitosti rychlými protiútoky. Až v desáté minutě konečně Štíři proměňují rychlý kontr. Špatnou rozehrávku Pardubic trestá nekompromisním „golfákem“ netradiční útočník Vališ. Za minutu je však srovnáno, kdy chybu při standardní situaci trestá Pardubický Křepelka. V poslední minutě třetiny si však bere slovo dobře vyspalý Vlček a posílá Štíry do vedení.

Ve druhé třetině vše probíhá podobně jako v té první. Štíři pečlivě brání a často hrozí průniky rychlého Drobiše a neohroženého Šefrny. V sedmé minutě je však vyrovnáno. Ze standardní situace se prosazuje Elicer z malého brankoviště. V této třetině už více branek nepadne, i když mají Štíři dvě přesilové hry, ve kterých Pardubice doslova rozebírají. Míček však nedokáží dostat za záda fantasticky chytajícího Jarolíma. V závěru třetiny je ostře zastaven Šefrna ve svém průniku a Štíři mají k dispozici další přesilovou hru, kterou si přenášejí do začátku třetí třetiny.

Začátek třetiny je v režii Štírů. Mají přesilovou hru, ve které je posílá do vedení krásnou dorážkou Vlček. Ve čtvrté minutě je opravdu se na co dívat. Nejprve Drobiš s Vlček rozeberou Pardubickou obranu, ale střelu Drobiše vyráží brankář. Z následné dorážky opět branka nepadá, ale odražený míček sbírá Pardubický Chramosta. Přihrává na nabíhajícího Šmída a je paradoxně vyrovnáno. Štíři ale zvyšují aktivitu a hned v 6. minutě je faulem zastaven průnik Vlčka. Následnou přesilovou hru hrají Štíři opět dobře. Zamykají Pardubice a opět z dorážky se prosazuje Vlček. Štíři tak v polovině třetí třetiny vedou opět o gól. Již za minutu je ale výsledek zcela opačný. Nejprve se míček nešťastně odráží od Sukdolovi hokejky k pardubickému Šmídovi. Ten je pohotový a hned z první vyrovnává. O minutu později ztrácí Štíři na půlce míček a Pardubice jsou ve vedení. Ve dvanácté minutě opět Pardubice řeší problémy v obraně faulem vedoucímu k vyloučení. Štíři však přesilovou hru začínají špatně a hned po půl minutě inkasuji po lehkomyslně bráněné standardní situaci. V závěru ještě zkoušejí hru bez brankáře. Ta se jim ale nedaří a inkasují do prázdné branky. Pardubice tak vítězí 7:4.

Komentář trenéra Novotného: „Rozhodlo štěstí v koncovce a hlavně výrazně širší sestava soupeře. Jejich kompletní 3 útoky měli v závěru více sil. Ověřili jsme si, že pokud budeme kompletní, můžeme porazit každého v této soutěži.“

Branky a nahrávky: 15. 32. a 38. Vlček (Drobiš, Vácha, Vinkler)  10. Vališ,  – 11. Křepelka (Číhař), 22. Elicer (Šmíd), 34. a 38. Elicer (Chramosta, Kučera), 39. a 43. Vlasák (na obě černý), 45. Černý (Chramosta) Vyloučení: 4:0 Využití: 0:2 Rozhodčí: Háp, Jireček

Sestava Štírů: Vondrys (Šedivý) – Podlaha, Šefrna, Vinkler – Vlček, Drobiš, Vácha – Černý, Pražák, Körner – Blažek, Vališ, Sukdol.

FBC Štíři České Budějovice – Sion Hradec Králové 12:10

Zápas jsme potřebovali zvládnout, abychom předběhli Sion, který byl jen o jeden bod před námi.  Do utkání jsme nastoupili hodně špatně. Už v 10. sekundě jsme dostali branku na 0:1  z hole Hradeckého Doksanského  a místo toho, aby nás gól nabudil, dostali jsme ve 2. minutě další branku, kterou vstřelil Maršín po naší chybě v obraně. Ve 12. minutě se prosadil, po krásné přihrávce od Pražáka Dan Drobiš a do šaten jsme šli za stavu 2:1 pro Sion.

O přestávce byl trochu vítr, hru jsme stáhli na dvě kompletní lajny, řekli si pár pokynů a hned v 1. minutě druhé třetiny se prosadil Vinkler po Šefrnově přihrávce z předbrankového prostoru. Za chvíli se prosadil i Vlček opět z předbrankovového prostoru a vedli jsme 3:2. Bohužel naše vedení netrvalo ani 3 minuty a bylo opět srovnáno, když se po zmatcích v naší obraně prosadil Veic. Na to ovšem reagoval znovu Vlček a svým druhým gólem v zápase strhnul vedení na naší stranu, když se prosadil po krásné přihrávce od Drobiše do prázdné brány. Za další minutu se prosadil opět Vlček po přihrávce od Váchy z předbrankového prostoru a dokonal tak svůj hattrick. Netrvalo to ani celé 2 minuty a Vlček se trefil znovu a dal už svůj 4. gól v zápase. Bylo vidět, že mu hra v útoku opravdu sedla- 6:3. Ale po špatném pokrytí standardní situace nám vstřelil gól opět Veic-6:4. To se zřejmě nelíbilo malému Štírkovi Drobišovi, který po krásné individuální akci zavěsil nad ruku gólmana a poslal nás opět do tříbrankového vedení. Ke konci 2. třetiny nám ještě poslal do šatny gól Hradecký kapitán Heger a tak třetina končila našim vedením 7:5.

Do třetí třetiny jsme vstoupili špatně, už v 1. minutě jsme dostali gól opět od Veice – 7:6. Potom se ale rozjel náš brankostroj, postupně se prosadili- Pražák, Korner a Drobiš, bylo to 10:6 a zdálo se, že zápas je rozhodnut. To bychom to ale nebyli my, abychom to trochu nezkomplikovali. Po třech velkých hrubkách obránců a jejich zbytečných ztrát míčku se prosadil 2x Heger a jednou Smetana a na světelné tabuli svítilo skóre 10:9 Naštěstí máme v týmu střelce Drobiše, který znovu po individuální akci poslal svůj tým do dvou brankového vedení a dal svůj 4. gól v zápase. Dvě minuty před koncem Sion odvolal gólmana a zkoušel hru v se, prosadili se v čase 14:38 střelou z „mezikruží“ a ještě nás vyděsil. Ale rychlou odpověď poslal Vácha střelou do prázdné branky a bylo rozhodnuto, že domů povezeme 3 body.

Branky: 13. 28. 40. 44. Drobiš (Pražák, Vlček, Vácha) 16. Vinkler(Šefrna) 21. 24. 26. 28. Vlček ( 2x Drobiš, Vácha, Šefrna) 34. Pražák (Korner) 39.Korner (Černý)  45. Vácha(Šedivý) – 1.Doksanský (Heger)  3. Maršín (Heger) 24. 28.31. 45 Veic  (Heger, 2xŠevc)  30. 41. 43. Heger ( Veic, Ševc, Maršín) 42. Smetana

Hodnocení trenéra Vilímka: „Soupeře jsme přehrávali, bohužel v 1. třetině jsme byli neproduktivní, do druhé třetiny jsme nastoupili s tím, že musíme pracovat v předbrankovém prostoru, což se nám poté dařilo a dali jsme z tohoto místa spoustu gólu. Konec zápasu jsme si pak zkomplikovali zbytečnými chybami našich obránců.“

Napsat komentář