Áčko doma vybojovalo s mistrem bod

Florbalisté Štírů z Českých Budějovic přivítali v rámci 19. kola Národní ligy na své půdě loňského mistra soutěže TJ Sokol Mukařov, kterého v prosinci na jeho hřišti dokázali porazit 7:4.

FBC Štíři České Budějovice – TJ Sokol Mukařov 6:7 po prodloužení (1:0, 2:0, 3:6 – 0:1)

V první periodě utkání kralovali oba brankáři. Diváci tak ve sportovní hale viděli v této části hry jen jednu branku. O tu se postaral domácí útočník Formánek, kterého do brejku vyslal Staněk. Podobný vývoj pokračoval i ve druhé třetině. Na straně Štírů zářil v brance bezchybný Koš a hosty držel ve hře do poloviny utkání Bobisud. Toho však jihočeští útočníci Malý s Formánkem dokázali ve 30., resp. 32. minutě překonat a po čtyřiceti minutách tak byl stav 3:0 pro domácí.

Třetí dějství se od předchozí dvou podstatně lišilo. Konečně začaly padat branky. Ke smůle domácích jich hosté během prvních sedmi minut této části nastříleli rovných pět a otočili skóre na 3:5. Štíři se ale nevzdali a o minutu později dokončil Formánek dorážkou Malého střely hattrick. Tentýž hráč navíc v 52. minutě neproměnil trestné střílení. V čase 54:12 byl ale na brankovišti důrazný Havelka a bylo vyrovnáno. Za dalších 14 vteřin se opět prosadil Formánek a Štíři vedli 6:5. Následný gól Štíra Havelky nebyl rozhodčími k překvapení domácích uznán a tak hosté v 57. minutě poslali zápas do prodloužení – 6:6.

I v nastavení si oba týmy vytvořily několik šancí. Rozhodnout musela až přesilová hra hostů, kdy domácí Froněk zbytečně fauloval, a hosté početní převahu zužitkovali 18 sekund před koncem prodloužení. Na jihu Čech tak zůstal jen jeden bod.

„Myslím, že diváci viděli velice atraktivní a dramatický zápas. Nám se dařilo, i díky skvělému Košovi v brance, držet vedení 3:0 po dvou třetinách, ale potom tam soupeři spadlo vše, na co sáhl. Cením si toho, že se kluci ještě zvedli a dokázali znovu otočit na 6:5. Utkání bylo vyrovnané a asi spravedlivě došlo na prodlužení. V něm předvedl fatální nedisciplinovanost Lukáš Froněk a za jeho vyloučení jsme zaplatili porážkou,“ okomentoval utkání trenér domácích Jiří Kratochvíl.

Branky a nahrávky: 5. Formánek (Staněk), 30. Malý (Kudláček), 32. Formánek (Staněk), 48. Formánek (Malý), 55. Havelka (Froněk), 55. Formánek (Malý) – 42. Svatoš (Vejrych), 44. Podhráský (Vaculík), 46. Pudich (Vaculík), 47. Sláma (Zbyněk), 47. Pudich (Vaculík), 57. Vejrych (Noha), 65. Majer (Noha). Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. Střely: 27:32. Diváci: 99. Rozhodčí: Pěnička, Šafář.

Napsat komentář