Mladší žáci přivezli z Písku druhé místo

Dosavadní výsledky mužstev, účastnících se turnaje mladších žáků 31. 1. v písecké obloukovce, naznačovaly, že rozhodně nepůjde o žádnou plážovou pohodičku. Narazila na sebe čtyři vyrovnaná mužstva, a jak průběh turnaje ukázal, vyhrát opravdu mohl kdokoliv. Štíři po vítězstvích nad Pískem, milevskými Pantery a prohře se Žraloky ze stejného města obsadili „chvalitebné“ druhé místo.

V prvním utkání se Sokolem Písek jsme zaspali začátek a nechali soupeře v prvních minutách bombardovat branku Sebíka Placera salvami střel. Ten však předvedl několik skvělých zákroků, správně si postavil tyče a všechny písecké šance pochytal. Ujala se pouze nepádná střela z větší vzdálenosti, na kterou jsme ale brzy nalezli odpověď. Pak jsme již přebrali iniciativu my. Hattrickem se blýskl Tom Drobiš, Kuba Šimek zavěsil pod víko z nulového úhlu a rázem jsme odskočili do třígólového trháku, který jsme už jen kontrolovali do konečného vítězství 5:2.

Zápas s Pantery jsme gólově otevřeli my, ale pak byl jeho scénář opačný. Martin Hanousek sice jako obvykle kraloval celému brankovišti a jeho tygří skok s vyražením střely konečky prstů si vysloužil aplaus celé haly, nicméně milevští pálili hlavně z větší vzdálenosti přes hráče bránící gólmanovi ve výhledu.  Tato taktika brzy vynesla soupeři dvoubrankové vedení. Náš tým to ovšem nesložilo a v polovině druhé periody se nám podařilo nejen srovnat, ale i přidat dva kousky navíc. Střelecky táhla mužstvo čtyřmi góly druhá lajna a díky několika hezkým kombinacím jsme mohli házet kšiltovky na plochu i v tomto zápase – tentokrát Jirkovi Dědičovi. Navíc představení Štírů okořenil učebnicovým blafákem Pája Calta. Soupeř na vedení budějovických reagoval oddechovým časem, ale víc než snížit na konečných 6:5 v náš prospěch již nedokázal.

Do utkání o první místo se Žraloky vstupovali hráči s jasnými pokyny a jako po několikáté v této sezóně se nám je nepodařilo dodržet. Propadali jsme v osobní obraně dvou tahounů žraločích útoků a naopak jsme si nedokázali poradit s  těsným bráněním našich tvůrců hry. Bohužel jsme v první půli nestačili ani pohybem, což se promítlo hlavně bezradností při zakládání útoků a vyplývajícími, zbytečnými ztrátami míčku. Umožnili jsme tak soupeři si vybudovat náskok 3:1.  Po přestávkové masáži se sice kluci polepšili a skóre srovnali, nicméně milevským se podařilo vsítit branku na 4:3 v přesilové hře v závěru zápasu a na tu jsme již odpovědět nedokázali. V porovnání s prvním zápasem se jasně ukázalo, že aktivní pohyb je mnohem důležitější než vytříbená technika.

Mladší žáci po třinácti soutěžních zápasech okusili chuť porážky, ale pro charakter týmu i jednotlivců jsou tyto návraty na zem jistě prospěšnější než jednoznačná vítězství.

Sestava: Hanousek, Placer – Koupal, Drobiš, Novotný – Smrž, Dědič, Větrovec –  Calta, Kříž, Matys – Ryba, Kadlec, Hůrka – Marek, Šimek, Nebor.

Napsat komentář