Dorostenci se na úvod moc nepředvedli

Dorostencům první turnaj sezony v 1. lize vůbec nevyšel. A mají tedy na čem pracovat.

FBC Štíři ČB- FBC Sokol Písek 3:10
Dorostenci do nové sezony nevstoupili úplně ideálně.  Na začátku byl znát menší zmatek z nového systému hry, který Písek dokázal využít v podobě několika vstřelených branek. Podobný obraz hry naskytla druhá třetina. Soupeř využíval rychlé protiútoky . Za stavu 0:7 se podařilo Štírům snížit, avšak Písek malou naději utnul dalšími góly. Ve třetí třetině Štíři začali hrát na dvě lajny. Vytvořili si poměrně dost střeleckých pozic, avšak většinou to byly střely z dálky. Štíři soupeře v poslední části dokázali přehrát a vytěžili z toho dva góly. Nicméně konečné skóre zní 3:10 a na úvod tedy ne příliš podařený výsledek s nováčkem soutěže.

Sestava Štírů: Eliáš D., Sláma, Kopačka (každý chytal 1 třetinu) – Řehout 1+0, Podlaha, Caha 1+0, Mika, Perek, Bartoš, Kalný 0+1, Vilímek, Zeman, Půlpytel L., Eliáš M., Bíca, Štěpka, Valenta 1+0, Koller.

PSKC Okříšky Kněžice- FBC Štíři ČB 18:2
Druhý zápas se dorostencům také příliš nevyvedl. Od začátku se jim nedařila rozehrávka ani tvorba šancí a soupeř střílel laciné góly. Po dvou třetinách bylo skóre 11:1. V poslední části Štíři snížili, ale Okříšky přidali dalších 7 branek a zápas skončil debaklem. Dorostenci tedy odjížděli v nepříliš dobré náladě s dosud nejhorším skóre 5:28.
Sestava Štírů: Eliáš D., Sláma, Kopačka (každý chytal 1 třetinu) – Caha, Mika, Perek 1+0, Bartoš, Kalný, Vilímek, Zeman, Půlpytel L., Eliáš M., Bíca, Štěpka, Valenta, Koller 1+0.

Komentář trenéra Jana Novotného: V obou utkáních se projevila obrovská nezkušenost hráčů r.n. 1998, kteří loni hráli pouze v kategorii starších žáků. Pozitivem jsou jen výkon našich brankářů a bojovnost Kollera, Kalného, Vilímka, Bícy a Štěpky. Víc hráčů mělo i v bojovnosti velké rezervy a spíše se na hřišti hledali než hrály. Celý nešťastný výlet do Písku uzavřela podivná a zbytečná  červená karta pro V.  Bícu, zranění R. Podlahy a vyškrtnutí hráče rozhodčím s chabým  odůvodněním: „…si příště bude pamatovat, že má mít s sebou občanku…“ (Vyškrtnutí M. Řehouta kvůli nedoložení totožnosti. M. Řehout je sám od letošního roku rozhodčím.)
Máme tedy na čem pracovat. Trénování je však dlouhodobý proces a jak se říká…: „ Zajíci se počítají až po honu“.

Napsat komentář