Áčko pokračuje v kanonádě i v nové sezoně

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice odehráli o víkendu první dva zápasy 2. ligy mužů. Nejprve si v sobotu poradili s Náchodem v domácí sportovní hale 11:5. A následně v neděli rozstříleli Trutnov 8:2. Štíři se tak po prvních dvou kolech dostali na první místo druhé ligy, které drží o skóre před Žďárem nad Sázavou. Ostatní týmy už body poztráceli. Sestřihy z obou domácích zápasů můžete nově zhlédnout na YouTube kanále Štíři TV.

Druhá liga sice pokračuje až 5. října, Štíry však už tento pátek čeká v Dačicích utkání 4. kola Poháru České pojišťovny. Zápas od 20 hodin bude soubojem posledních jihočeských zástupců v poháru.

FBC Štíři České Budějovice – FTS Primátor Náchod 11:5 (3:2, 2:2, 6:1)

Ve vysokém tempu hraný zápas začal pro Jihočechy dobře, když skóre otevřel Froněk. Od té doby měl zápas po celé první dvě třetiny stejný průběh. Štíři vždy dali vedoucí branku a Náchodští vyrovnávali. Po dvou třetinách byl tak stav zápasu 5:4. Teprve ve třetí desetiminutovce Štíři spustili svou pověstnou kanonádu z konce loňské sezony. Na přesilovkový gól Malého na 6:4 stihli ještě Náchodští odpovědět, ale od té doby stříleli branky jen Budějovičtí. Góly Hejplíka, Malého a Havelky proměnili zbytek zápasu v exhibici.
Jsem rád, že se nám mimo jiné dařilo dávat góly z přesilovek a standardních situací, které jsme v poslední době nacvičovali,“ potěšilo trenéra Štírů Jiřího Kratochvíla.  

Branky (asistence): 6. Froňek (Melíšek), 10. Havelka (Kudláček), 15. Slepička (Kudláček), 34. Malý, 40. Melíšek (Froňek), 43. Malý (Kudláček), 50. Malý (Havelka), 51. Hejplík (Froňek), 53. Malý (Kudláček), 57. Malý (Havelka), 58. Havelka – 8. Vlček (Jenka), 12. Mědílek (Nosek), 21. Vlček, 39. Hrubý (Nosek), 48. Čečetka. Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 0:2. Využití: 2:0. Diváků: 54.

Odkaz na sestřih: http://www.youtube.com/watch?v=4rH0Ro7CXPE

FBC Štíři České Budějovice – FBC Trutnov 8:2 (3:1, 1:0, 4:1)

Štíry čekal v neděli úplně jiný soupeř než v sobotu. Na rozdíl od florbalově vyspělého Náchoda hráči Trutnova přijeli s bojovnou a tvrdou hru na hranici pravidel. I s tím si však Budějovičtí dokázali poradit. Do vedení šel sice soupeř, ale přesné střely Malého a Havelky spolu s chytrou tečí Tomšíčka znamenaly, že se do šaten šlo za stavu 3:1 pro domácí. Druhá perioda byla ve znamení tlaku Jihočechů, ale brankáře hostí se povedlo překonat jen Malému. Ve třetí třetině už se ale rozdíl ve hře obou týmů projevil i výrazněji na skóre, když se za domácí trefili postupně Melíšek, Staněk, Hejplík a Havelka. Soupeři se povedlo jen v přesilovce z dorážky zkorigovat stav na konečných 8:2. Štíři tak poprvé po šesti soutěžních zápasech nedali svému soupeři minimálně „desítku“, nicméně opět vyhráli o šest gólů.

„Myslím, že jsme měli zápas od začátku pod kontrolou a dovedli ho do úspěšného konce. Soupeř podal bojovný výkon, ale na nás nestačil,“ komentoval Kratochvíl.

Branky (asistence): 10. Malý, 16. Havelka (Malý), 19. Tomšíček (Kudláček), 22. Malý (Hejplík), 47. Melíšek (Tomšíček), 50. Staněk (Žáček), 51. Hejplík (Kudláček), 56. Havelka (Malý) – 3. Tomeš (Matěják), 54. Řehák (Davidík). Rozhodčí: Šafář, Pěnička. Vyloučení: 3:2. Využití: 2:1. Diváků: 46.

Odkaz na sestřih: http://www.youtube.com/watch?v=fAgG9dnGU9o

Napsat komentář