Ženy mají 4 body

Nová sezóna znamená pro naše ženy řadu změn. Sžívají se s novým trenérem Radkem Vobrem, novým herním systémem a zvyknout si musí i na delší zápasy. Od této sezóny se nově hraje 3x 15 min čistého času oproti dřívějším 3×13 min. Zároveň se musejí vypořádat s absencí nejlepší ligové střelkyně Lady Janošťákové, která odešla na roční hostování do extraligové Jihlavy. Do soutěže také přibyly dva nové týmy – Centropen Dačice, který zkouší ligu poprvé a Tábor, který spadl z 1. ligy.
Do Žirovnice na první turnaj nové sezóny sice Štírky v sobotu odjížděly i bez druhé kanonýrky Veroniky Jedličkové pouze v sestavě s devíti hráčkami do pole a jednou brankářkou, ale plné očekávání a chuti vítězit.

FBC Štíři Č. Budějovice – Sklo Bohemia Světlá n/S    4:4
Nervozita z prvního zápasu opadla téměř okamžitě. Gól padl již v prvním střídání, kdy se po půl minutě hry prosadila B. Skalická po asistenci K. Zadinové. Hru měly Štírky ve svých rukou a v deváté minutě zvýšila vedení na 2:0 opět B. Skalická po asistenci D. Tiché, která si tak připsala v prvním zápase kariéry první bod. Druhá třetina již tak jednoznačná nebyla. Ve třetí minutě se sice po roční zdravotní pauze prosadila naše nahrávkostřelkyně Adél Opelková (od pátku již Doškářová) a zvýšila na 3:0, ale soupeřky posílené v letošní sezóně o silné juniorky začaly vytahovat drápky. V polovině zápasu vedly Štírky už pouze o gól. Atmosféru v týmu ale za krátko uklidnila P. Janošťáková, která po asistenci D. Tiché dotlačila skákavý míček do soupeřovy branky snad i očima a zvýšila stav na 4:2. Ve třetí třetině se již ale prosadily pouze ženy ze Světlé. Ve čtvrté minutě proklouzl do naší branky balonek, který se kutálel od půlky hřiště rychlostí šneka a našemu výkonu nepomohlo ani podivné vyloučení P. Janošťákové. Ta sice již půl minuty nebyla na hřišti a signalizované výhody si nikdo nevšiml, ale vyloučena byla za opakované přestupky. Pět minut před koncem zápasu Světlá poprvé vyrovnala a naše ženy už se stavem 4:4 nestihly nic udělat.

FBC Sokol Písek – FBC Štíři Č. Budějovice     3:4
Do utkání s Pískem vstoupily Štírky v dobré náladě. S tímto celkem se utkaly pár dní před turnajem při přátelském utkání a věděly, co od něj mohou čekat. Nicméně hra byla celkem vyrovnaná a skóre otevřela až v páté minutě v přesilové hře K. Zadinová po asistenci naší matadorky E. Tibitanclové. Z vedení se ale Štírky mohly radovat pouze 14 vteřin. Další góly první třetina nepřinesla a tak se druhá část začala hrát de facto od nuly. Ani jednomu týmu se nedařilo dlouho prosadit. Skóre tak prolomila až v 10 minutě naše věčná výletnice do útoku B. Zahradníková. Do třetí třetiny šel náš tým s hubeným náskokem jednoho gólu, v čase 2:03 ale náskok zvýšilo duo Skalická-Zadinová. Písek ale nechtěl dát svou kůži lacino a v páté minutě snížila opět na rozdíl jednoho gólu písecká kapitánka. Pořádných šancí bylo v obou týmech poskrovnu, do zakončení se moc často hráčky nedostávaly. Písek ale vycítil šanci a v čase 11:10 neomylně vystřelila opět písecká kapitánka. Necelé 4 minuty před koncem zápasu tak byl stav opět vyrovnaný 3:3. Druhou remízu však nechtěly Štírky dopustit. Sebraly poslední síly, které jim ještě zbyly a v čase 12:57 rozvlnila síťku písecké branky střelou z půlky hřiště B. Zahradníková po asistenci L. Pohlové. Stav 4:3 dvě minuty do konce zápasu zvládly naše hráčky uchránit a do tabulky si tak připsaly první výhru.
Z prvního turnaje si naše ženy odvezly 4 body a v tabulce jsou na třetím místě. Důležitější ale pro ně bylo, že dokázaly vstřelit 8 branek i bez dvou největších střelkyň uplynulých sezón a že dokázaly plnit pokyny trenéra. Své určitě udělala i dobrá fyzická kondice po letní přípravě, oba dlouhé zápasy totiž zvládly bez větších potíží a bez zranění. Další turnaj čeká Štírky 5. 10. v Ledči nad Sázavou. Odehrají zde důležitá utkání s novými celky – druhým Táborem a čtvrtými Dačicemi. Věřme, že i tam budou bodovat.

Sestava: Lacinová J.- Opelková A., Pohlová. L., Zahradníková B. – Tichá D., Janošťáková P., Strumínská P., Tibitanclová E., Zadinová K., Skalická B.
(pj)

Napsat komentář