Dorostenky odehrály poslední turnaj sezóny

V sobotu 1. 4. se dorostenky vydaly do Písku na poslední turnaj této sezóny. Čekaly tam na ně soupeři z Písku a Tábora.  I když se domů vrátily jen se třemi body, patří jim za předvedený výkon velká pochvala.

FBC Sokol Písek – FBC Štíři ČB                    5:7

Štírky si poslední turnaj chtěly užít a na jejich hře to bylo vidět. Do zápasu vlétly jako střely a začaly předvádět hezký kombinační florbal. Někdy byly dokonce předváděné parádičky na úkor zakončení. I tak ale hatrick zaznamenala Dvořáková a dalšími góly se blýskla Robenhauptová, Langrová a Krejčová.  Jedinou slabinou byly standardky soupeře, ze kterých Štírky inkasovaly dvě branky. Celý zápas holky vedly a nálada v týmu byla parádní. Zasloužené tři body byly doma.

Komentář trenérky Petry Novotné:  Turnaj v Písku začínal poněkud netradičně v odpoledních hodinách. To nám ale vůbec nevadilo. Holky mají totiž problém dostat se do tempa a první třetinu většinou ještě „prospí“. Tentokrát ji ale vyhrály 3:1 a byla radost se na jejich výkony dívat. Kombinačně asi druhý nejhezčí zápas této sezóny. Na hře bylo vidět, že jich na tréninky chodilo dost a konečně pořádně trénovaly hru 5 na 5.

FBC Štíři ČB – 1. FbK Tábor                          2:6

Zápas s Táborem se nesl v duchu neproměňování šancí. Naší střelecké nemohoucnosti využil soupeř poprvé v šesté minutě. Štírky ale nechtěly dát svou kůži lacino, hned v sedmé minutě vyrovnala Krejčová a v osmé minutě poslala Štírky do vedení krásnou střelou z první Schreibová. Ve druhé třetině se ale situace otočila a dvěma góly soupeř skóre otočil. Snaha Štírek urvat poslední tři body byla obrovská. Ani nešťastné dva góly do vlastní brány holky nezlomily a bojovaly dál. Soupeřovo bránu obstřelovaly ze všech možných i nemožných úhlů, míček ale dovnitř neproklouzl. Ačkoli měly Štírky více ze hry, soupeř měl tentokrát více štěstí a konečný stav po třech třetinách byl 6:2 ve prospěch Tábora.

Komentář trenérky Petry Novotné: Krásný zápas, ze kterého jsme bohužel vyšly bodově naprázdno. Tolik nastřelených tyček a neproměněných šancí v jednom zápase se tak často nevidí. Skóre docela kruté vzhledem k tomu, že jsme skoro celou dobu hrály na půlce soupeře. Bohužel 2 vlastní góly nám k výhře také moc nepomohly. Holkám ale patří velký dík za bojovnost a snahu s výsledkem něco udělat až do poslední vteřiny zápasu. Zároveň jim děkuji za celou sezónu.

Sestava:Schönigerová – Stehlíková, Krejčová, Bícová, Schreibová – Dvořáková, Fuková, Langrová, Robenhauptová, Koubová, Plánská.