Mladší žáci se vrací z oblak na zem

Na závěrečný turnaj ligové sezóny 2. dubna vyrazila do Milevska dvě mužstva sestavená tentokrát výhradně ze „zelené“ tréninkové skupiny, což spolu s výkony mlžů na předchozích turnajích dávalo dobré předpoklady pro čelní umístění týmů v obou turnajových skupinách. Naplněny ale byly pouze částečně a to druhým místem Zelených.

Ti nastoupili v prvních dvou zápasech proti oslabeným Malontům a jindřichohradeckému Slovanu. Na hřišti jednoznačně dominovali a z pohledných kombinací nemilosrdně trestali. Jak se ovšem později ukázalo, výsledky 16:4 resp. 23:0 neprospěli ani poraženým a ani vítězům. Zejména kanonáda ve druhém zápase již probíhala v tréninkovém tempu a kouř z našich děl nám patrně trochu stoupl do hlavy. To se plně projevilo v závěrečném utkání proti rovnocennému soupeři – milevským Panterům. Šelmy kočkovité se mnohem lépe pohybovaly a efektivně řešily přečíslení, do kterých se pravidelně dostávali. Z našich holí se vytratil klid, utápěli jsme se v nesmyslných kličkách a stříleli z nemožných pozic do oblak. Ačkoliv se nám na začátku druhé půle podařilo srovnat na 5:5, během dalších dvou minut jsme opět vinou vlastní nedisciplinovanosti prohrávali o tři góly. Minutu před koncem se sice Štíři dotáhli na rozdíl jediného gólu, ovšem závěrečná hra bez brankáře skončila stejně rychle jako začala a odešli jsme poraženi 8:10.

Modří se na úvod utkali s pozdějším vítězem skupiny – dačickým Centropenem a sehráli svůj nejlepší zápas. Skóre se přelévalo ze strany na stranu, kluci srdnatě bojovali a odměnou jim bylo vyrovnání na konečnou remízu 5:5 těsně před koncem utkání. Poté ovšem začali i Modří vykazovat podobné syndromy jako Zelení (…asi nějaká „budějická“ chřipka) a podlehli Strakonicím 5:8, ačkoliv je na minulém turnaji jasně porazili. To nejhorší však mělo teprve přijít, a to proti milevským Žralokům, kterým se v dosavadním průběhu sezóny příliš nedařilo. Z našeho pohledu absolutní propadák, bez nápadu, bez přihrávky, bez bránění a se zaslouženou prohrou 4:11. Celkově tedy poslední místo ve skupině.

Prohry nemrzí, pokud ze sebe tým vydá vše, ale tentokrát tomu bohužel tak nebylo. Uspěje jen ten, který k talentu přidá píli, srdce, pracovitost a pokoru – a to, až na světlé výjimky, většině našich hráčů na tomto turnaji chybělo. Holt není každý den posvícení a návrat na zem nám všem prospěje.

Sestavy:

Zelení: Ryba, Brabenec – Křivský, Kouba, Gajdoš – Matys, Dvořák M., Březina – Fišer, Uhlíř, Holek

Modří: Placer, Šrámek – Kubeš, Kříž, Hůrka – Šuster, Dvořák L., Řehout – Ježek, Kuba, Kandl – Kurýl