Dorostenky porazily Jihlavu

Štírské dorostenky se v neděli 16. 11. vypravily do Týna nad Vltavou s trenérkou Peťou Janošťákovou, aby se zde utkaly se Sklo Bohemia Světlá n/S a s SK Jihlavou.

FBC Štíři vs. Sklo Bohemia Světlá n/S 0:6

Hned na úvod 1. třetiny Světlá vstřelila branku, po této události byli šance na obou stranách, ale míček neskončil ani v jedné brance. Stav se do konce první části neměnil a končil za stavu 1:0 pro Světlou. Všichni očekávali dramatický zápas. Dramaticky začal pro štírky, kdy jako v první třetině inkasovali gól na začátku 2. třetiny v čase 1:54. Štírky se dostávaly do šancí, ale zvonily jen tyče Světlé. V čase 8:27 padl už třetí gól do branky Štírek. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale Štírky ne a ne dotlačit míček za záda soupeřek. Tím končila 2. třetina za stavu 0:3 ve prospěch Světlé. Třetí třetina začala v duchu obou předešlých. Štírky znovu nezvládly začátek a v čase 0:42 dali šanci ke skórování Světlé, která byla v tomto zápase šťastnějším týmem v proměňování šancí. Jako v předešlých třetinách se Štírky snažily otočit zápas, ale neproměňováním vyložených šancí a nastřelováním brankové konstrukce soupeřek se nedočkaly gólové radosti. Světlá znovu zahrozila v čase 8:35 a opět se nemýlila, přesně o 3 minuty déle se prosazují po šesté. Zápas končí za stavu 6:0 pro Světlou nad Sázavou.

FBC Štíři vs. SK Jihlava 12:3

Druhý zápas se štírské dorostenky střetly s Jihlavou. Dokázaly se poučit z předešlého zápasu, kdy inkasovaly hned na úvod třetiny a samy vstřelily branku v čase 3:20 a za dalších pouhých 6 vteřin skórují po druhé v krátkém časovém rozmezí. Štírky se nechávají unášet gólovou radostí a toho využívá Jihlava, která střílí branku v čase 4:37. Ale na tuto branku dokázaly Štírky odpovědět dalším gólem v čase 5:45 a zasypávají branku Jihlavy velkou střeleckou salvou, kdy do konce první třetiny dokázaly vstřelit ještě další 2 branky. Druhá třetina začíná v duchu té první, Štírky opět skórují v čase 3:05. Jihlava se probrala ze spánku a udeřila v čase 4:09. Štírky předvádějí velký tlak po celé ploše hřiště a na rozdíl od minulého zápasu dokázaly proměňovat gólové šance, což se ukázalo v 9. minutě, kdy dokázaly za pouhou minutu vsítit 3 góly do branky soupeřek. Tento okamžik zlomil Jihlavu a v čase 12:58 Štírky dávají už desátou branku a do šaten se jde za stavu 10:2. Třetí třetinu Štírky začaly jak jinak než gólem na úvod třetiny. V tuto chvíli už byl zápas rozhodnut.  Jihlava dává svůj třetí gól, ale Štírky na něj za pár vteřin odpovídají a dávají již svůj dvanáctý gól a získávají cenné 3 body. Když porovnáme zápas s Jihlavou a předešlý zápas můžeme hovořit o velkém rozdílu a výkonu, který Štírky podaly v těchto zápasech na hřišti. Možná k tomu přispěla i účast Jana Novotného v tomto zápase na trenérské lavičce.

Sestava: Mlezivová Tereza, Faltusová Lenka (4+1), Dvořáková Denisa (0+1), Hrubá Karolína (1+0), Holmanová Barbora (4+1), Dvořáková Anežka (0+1), Jakubcová Štěpánka (2+0), Malátová Nikola (1+0), Tušlová Anna (0+1), Schreibová Martina, Procházková Marie (0+2), Zvoňářová Marie

Napsat komentář