Dorostenky přivezly z Chotovin bod

Štírské dorostenky se v neděli 19.10.2014 vydaly s trenérem Honzou Novotným a asistentkou Domčou Řezníčkovou do Chotovin (nedaleko Tábora), aby se zde utkaly s týmy 1.Fbk Tábor a SK Domeček DDM Bannes Soběslav.

FBC Štíři vs. 1.Fbk Tábor 3:14

Do prvního zápasu vstoupily Štírky s velkým odhodláním, po vydařeném zápasu juniorek s Táborem v předchozím týdnu si hodně věřily. Avšak jako první otevřel skóre Tábor a to ve třetí minutě. Českobudějovický tým se nezalekl a o čtyři minuty později vyrovnal na 1:1 po gólu Báry Holmanové. Odpověď od Tábora bohužel přišla okamžitě a první třetina končila za stavu 3:1 v neprospěch Štírek. Hned v první minutě druhé třetiny Štírky ukázaly, že jsou stále ve hře, když Lenka Faltusová snížila na 3:2. Pak se nějakou dobu hra přelévala ze strany na stranu. Štírkám se několikrát povedlo dostat Táborské hráčky pod tl ak. Bohužel však platilo pravidlo „nedáš, dostaneš“ a Tábor do konce třetiny přidal další tři góly. Ve třetí třetině bylo na straně Budějovického týmu několik individuálních chyb v obraně a z toho Tábor výrazně těžil. Nastřílel sedm branek a skóre už dokázala vylepšit jen Lenka Faltusová. Zápas tedy skončil výsledkem 3:14.

FBC Štíři vs. SK Domeček DDM Bannes Soběslav 6:6

Cílem tohoto zápasu byl zisk bodů. Proběhly velké změny v sestavě. Do brány se poprvé v letošní sezóně postavila Terka Mlezivová. Sebevědomí Štírek bylo vysoké. A potvrdila ho hned ve druhé minutě Lenka Faltusová. Prví třetina se Štírkám celkově povedla. Vyhrály jí 3:0. Ve druhé třetině opět skórovaly jako první. Avšak po dvou minutách se síťka zavlnila i na straně Budějovic. Zranění Páji Kozákové přidalo Štírkám na odhodlanosti a hrály, jak nejlépe uměly. Hráčky Soběslavy také začaly plnit své úkoly a hra se vyrovnala. Druhá třetina skončila za stavu 2:4 pro Soběslav. Ke konci zápasu měly Štírky problémy s  ;koncentrací a soupeři toho využili, vyrovnali a ještě přidali jeden gól navíc. Štírkám se naštěstí ještě povedlo vyrovnat a zápas skončil remízou 6:6.

Sestava: Kozáková Pavlína, Faltusová Lenka , Holmanová Barbora, Hrubá Karolína, Jakubcová Štěpánka, Malátová Nikola, Tušlová Anna, Zvoňárová Marie, Dvořáková Anežka, Procházková Marie, Schreibová Martina, Marinková Daniela, Mlezivová Tereza

Komentář trenéra J. Novotného: „Nejprve bych chtěl poděkovat soběslavské trenérce J. Zrůbkové za bleskovou pomoc a ošetření úrazu Pavlíny Kozákové. 

V prvním utkání jsme půl zápasu soupeři stačili, v druhé půlce se projevila nezkušenost nových hráček, kterou Tábor nekompromisně trestal. Za většího rozdílu jsme se začali věnovat taktickým věcem, důležitým pro další zápasy.

V druhém utkání holky předvedli, že jsou naprosto samostatné. Ví, co mají hrát i bez trenéra na střídačce a já se mohl postarat o zraněnou hráčku. To je velké pozitivum. Jestliže však vedeme o tři branky a to hned dvakrát v průběhu utkání, tak bod je zkrátka málo. Největší kaňkou je však zranění P. Kozákové, pro kterou letošní brankářská a hráčská sezona smolně končí. Přeji brzké uzdravení Pájo…:-)

Napsat komentář