Mladší žáci odehráli vyrovnaná utkání s Tatranem

V sobotu 18. října, před výjezdním utkáním extraligy mezi Tatranem Střešovice a Bulldogs Brno, proběhl v Jindřichově Hradci mimořádný turnaj mladších žáků. Díky tomuto skvělému počinu hradeckých organizátorů měli kluci možnost zahrát si na extraligovém povrchu a změřit síly se svými vrstevníky z Tatranu, Pelhřimova, J. Hradce, Českého Krumlova a Meťáku.

Turnaje, který se hrál ve dvou skupinách systémem každý s každým na 1×10 min, se včetně našich dvou týmů zúčastnilo 11 mužstev. Ve štířím týmu dostali možnost další nováčci a naší snahou bylo postavit dvě vyrovnaná družstva.

Lehkost, s jakou mlži kombinovali na předchozím turnaji, se sice mírně vytratila nicméně bojovnost a nasazení nám opět nechyběly. Ty, spolu s výbornými výkony všech čtyřech střídajících brankářů, přivedly obě mužstva ke dvěma výhrám, což v konečném účtování znamenalo 6. respektive 10. místo.

Povzbuzujícím zjištěním a motivací do dalšího tréninkového úsilí je ovšem fakt, že Štíři dokázali být střešovickému Tatranu ve všech zápasech více než důstojným soupeřem. Naše prohry nebyly nijak výrazné a v jednom zápase jsme dokonce sahali po vítězství, když Tatran vstřelil vyrovnávací a vítězný gól až během power play v poslední minutě.

Turnaj byl dlouhý a bylo těžké udržet koncentraci hráčů. Tu snižoval nejen bufet prodávající sladkosti a mezi kluky tak oblíbené párky v rohlíku, ale hlavně hlediště zaplňující se v závěru borci z extraligových týmů. Netrvalo dlouho a štíří smečka obležela florbalové ikony Tatranu v honbě za podpisy. Tak nezbývá než doufat, že od Milana Fridricha získali nejen podepsanou kartičku, ale i nějakou tu radu pro úspěšnou florbalovou kariéru.

Sestava: Capl, Tondl, – Veselý, Tinavský, Zeman – Ťupa, Hohenberger, Přech – Smrž, Dytrych, Šmíd – Dědič, Mík, Novák – Štědronský, Fyrbach, Hromádko – Wittner, Škarda

Děkujeme všem rodičům, kteří se při absenci autobusu ochotně podíleli na přepravě.

Napsat komentář